"Depinde doar de noi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Mutu spune că o victorie în Belarus nu va garanta calificarea, care se va decide la finalul preliminariilor Cu puţin timp înainte de plecarea spre Minsk, de ieri după-amiază,

Adrian Mutu spune că o victorie în Belarus nu va garanta calificarea, care se va decide la finalul preliminariilor

Cu puţin timp înainte de plecarea spre Minsk, de ieri după-amiază, pentru partida de sâmbătă cu Belarus (19:00, TVR 1), Adrian Mutu a mărturisit că savurează noua postură a naţionalei României, care ocupă primul loc al grupei G, din preliminariile pentru Euro 2008.

"E bine că ne uităm mai mult în spate în clasament, decât în faţă. Consider că nu depindem de alţii şi trebuie să ne gândim numai la noi şi să rămânem pe locul întâi, pentru că suntem aici prin forţa şi munca noastră".

După un start de sezon excelent în Serie A, două goluri în primele două etape, Adrian Mutu e mai realist ca niciodată. "Briliantul" are ambiţia de a termina anul fără înfrângere la naţională, deşi meciul cu Belarus va fi unul "pe viaţă şi pe moarte".

"O victorie cu Belarus ar fi un pas important, dar nu ar însemna că suntem deja calificaţi. Nu dorim să ne gândim că suntem calificaţi, decât atunci când va fi şi din punct de vedere matematic, deoarece mai avem partide grele cu Olanda şi Bulgaria, iar cel cu Olanda cred că va fi cel decisiv", susţine atacantul Fiorentinei, care a ţinut să-l laude pe Piţurcă: "A fost mereu un antrenor care a fost apropiat de jucători, iar faptul că pretinde disciplină nu îl face mai sever decât ar trebui".

Tot sâmbătă va avea loc şi derby-ul zilei în grupa G, Olanda - Bulgaria (sport.ro, 21:30). Selecţionerul vecinilor noştri de la sud, Dimitar Penev, speră într-o victorie la Amsterdam. "S-a spus că un rezultat de egalitate în meciul de sâmbătă nu este un rezultat bun pentru noi.

Eu vreau să câştigăm şi mergem acolo numai pentru a câştiga. Avem nevoie de puncte pentru a recupera în urma egalului cu Albania de la începutul anului", a comentat antrenorul de 62 de ani, care a mai condus naţionala Bulgariei în timpul Campionatului Mondial din 1994 şi la Campionatul European din 1996. Batavii ştiu şi ei de ambiţiile bulgarilor, dar Van Basten a promis că Olanda va fi cea care se va bucura la final.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite