Debut dezamagitor pentru romani la Mondialele de atletism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vaduvita de cateva nume grele, precum Ionela Tarlea, Maria Cioncan sau Lidia Simon, delegatia romana a debutat cu stangul la Campionatele Mondiale de atletism de la Helsinki. Dupa ce aruncatorul de

Vaduvita de cateva nume grele, precum Ionela Tarlea, Maria Cioncan sau Lidia Simon, delegatia romana a debutat cu stangul la Campionatele Mondiale de atletism de la Helsinki. Dupa ce aruncatorul de greutate Gheorghe Guset a intrat primul in competitie si a parasit Mondialele la fel de repede, Monica Iagar si Oana Pantelimon au ratat si ele calificarea in finala probei de saritura in inaltime. Iagar s-a clasat pe locul 12, in prima serie, cu o performanta de 1,84 metri, in timp ce Pantelimon a ocupat locul sapte in seria a doua cu o saritura de 1,91 metri. Pentru calificarea in finala, cele doua sportive ar fi trebuit sa depaseasca stafeta urcata la 1,93 metri. In proba de 20 de km mars, atletul roman Silviu Casandra a ocupat locul 19, cu timpul de o ora, 23 de minute si 46 de secunde. Mihaela Botezan a terminat pe locul 23 cursa de 10.000 de metri, cu timpul de 32 de minute, 28 de secunde si 29 de sutimi. Ieri, Nicoleta Grasu a obtinut calificarea in finala probei de aruncare a discului, cu o performanta de 62,06. Tot ieri, in cursa de 20 de km mars, atleta Ana Maria Groza a terminat pe pozitia a 14-a, cu timpul de o ora, 31 de minute si 48 de secunde.
Record mondial in proba feminina de mars
Sportiva rusa Olimpiada Ivanova, in varsta de 34 de ani, a stabilit un nou record mondial in proba de 20 de km mars, terminand cursa dupa o ora, 26 de minute si 22 de secunde. Vechiul record apartinea atletei chineze Wang Yan, fiind stabilit in noiembrie 2001. Sambata, in prima zi a Campionatelor Mondiale, politia din Helsinki s-a aflat in alerta dupa ce au fost anuntate mai multe incarcaturi explozive in doua din porturile capitalei Finlandei. Dupa cercetari care au durat aproximativ trei ore si jumatate, s-a descoperit ca alarma fusese falsa, iar porturile au fost redeschise.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite