Datoriile cluburilor s-au dublat de la inceperea executarii silite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Datoriile tuturor cluburilor de fotbal din Divizia A se cifrau la finele lunii trecute la 1.714 miliarde lei, fiind de aproape doua ori mai mari decat la momentul la care Fiscul a inceput

Datoriile tuturor cluburilor de fotbal din Divizia A se cifrau la finele lunii trecute la 1.714 miliarde lei, fiind de aproape doua ori mai mari decat la momentul la care Fiscul a inceput procedurile de executare silita. Jumatate din cei 30 de datornici nu au luat in serios amenintarile si nu au platit pana in prezent nici un leu. Suma varsata pana la finele lunii trecute din proprie initiativa de cluburi s-a ridicat la 36 miliarde lei, respectiv a 30-a parte din valoarea datoriilor inregistrate la stat. "Sumele recuperate sunt mici", a recunoscut, recent, seful Fiscului, Sebastian Bodu. Cele mai mari sume au fost incasate de Fisc de la Clubul Sportiv Universitar Politehnica Timisoara, respectiv 9 miliarde lei, Dinamo 1948 SA cu 7,9 miliarde lei, Clubul de Fotbal Otelul Galati care a varsat 6,4 miliarde lei si Fotbal Club Steaua Bucuresti SA (noul club), cu 5,14 miliarde lei. Potrivit ultimelor date disponibile, se afla in faliment Universitatea Club Fotbal Dolj, iar in lichidare sau reorganizare judiciara sunt AS Fotbal Club Brasov, Asociatia Fotbal Club Universitatea Craiova, Asociatia Sportiva Fotbal Club Universitatea Craiova. In urma neplatii datoriilor s-a ajuns la situatia in care jumatate din suma datorata statului o reprezinta dobanzile si penalitatile datorate statului.

"Numai Copos face bani din fotbal"
Reprezentantii cluburilor din Divizia A par dintr-odata neajutorati in fata organismelor fiscale. Exceptand Pandurii Tg. Jiu si CFR Cluj, cluburi care nu au datorii, la care s-a adaugat Dinamo, care a platit integral suma catre finantele bucurestene, restul echipelor incearca sa gaseasca modalitati de eschivare. "Noi suntem inca in proces cu finantele publice din Arges", a precizat presedintele pitestenilor, Viorel Ilinca. "Am platit anul trecut o suma de peste 550.000 de dolari. Anul acesta nu am dat nimic. De unde sa scoatem 80 de miliarde?", a declarat galateanul Marius Stan. "Lucram in pierdere. Numai Copos face bani din fotbal", a adaugat oficialul de la Dunare. "Nu comentez acest aspect", s-a limitat sa spuna bossul "studentilor", Vasile Siman.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite