Datoriile Stelei, pasate la popor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Seful ANAF, Sebastian Bodu, a creat o adevărată nebunie în lumea fotbalului când a început să declare că echipele de fotbal riscă desfiinţarea dacă nu-şi plătesc datoriile. După câteva

Seful ANAF, Sebastian Bodu, a creat o adevărată nebunie în lumea fotbalului când a început să declare că echipele de fotbal riscă desfiinţarea dacă nu-şi plătesc datoriile. După câteva zile de la această veste, ANAF-ul a fost dat în judecată şi a pierdut.
La 31 iulie, datoriile vechilor societăţi care administraseră cluburile din Liga I erau de aproape 30 milioane de euro. Steaua era în top, cu 11 milioane. Dar nu societatea comercială de acum, ci vechea asociaţie, condusă de Viorel Păunescu. "Nu se pot prelua datoriile de la o asociaţie fără scop lucrativ la una comercială. Legal nu este posibil. Prima funcţionează pe baza Legii 127/2001, iar cea de-a doua pe baza Legii 31/1990. şi aceste legi nu permit preluarea contabilităţii. Acest lucru se poate face prin hotărâre judecătorească, ori s-a văzut în cazul Steaua că nici aşa nu este posibil. Mai există acordul părţilor. Or, cine e nebun să vrea să preia milioane de dolari datorii dacă nu este obligat?", ne-a precizat, bossul licenţierilor de la FRF, Viorel Duru. "Sistemul ăsta, prin care, după câţiva ani, laşi o asociaţie cu datorii şi să funcţionezi pe alta nouă, numit suveică, a fost o modă la noi. Trebuie să nu ne ascundem şi să spunem că toate astea s-au făcut pentru a eluda Fiscul", a continuat Duru. şeful ANAF, Sebastian Bodu, a declarat că datoriile vechii societăţi pe care activa Steaua nu pot fi luate de la Gigi Becali şi nici de la vechiul preşedinte, Viorel Păunescu, şi vor fi plătite din bugetul de stat, adică de la oamenii care plătesc taxe şi impozite, aceasta fiind decizia tribunalului în care s-a judecat cazul Steaua. "Simplul fapt că eşti preşedinte al unei societăţi nu te face vinovat că societatea a păgubit statul, trebuie documente că ai devalizat firma", declara, pentru "Gazeta Sporturilor", Bodu. "Nu ştiu cazul legat de Steaua, în plus nu sunt jurist, ci economist, dar cineva trebuie să răspundă. Dacă nu pentru delapidare sau spălare de bani, atunci pentru proastă administrare. Cert este că Steaua lui Gigi Becali nu trebuie să plătească datoriile acumulate de Steaua lui Păunescu", a concluzionat oficialul de la Casa Fotbalului.

FRF spune stop modificărilor
"Noi nu vom mai da licenţe echipelor care vor trece de la o asociaţie la o societate comercială sau invers pentru că este posibil şi aşa, până ce vechea societate nu va fi cu datoriile la 0. Nu ştiu ce s-a întâmplat până acum, că nu m-am ocupat eu de aşa ceva", a declarat Viorel Duru.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite