Dan Petrescu: "Cu Tudor n-am câştigat niciodată"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnicianul Unirii Urziceni este total nemulţumit de arbitrajul de care a avut parte echipa sa, care acum ar fi putut ocupa locul patru în clasament. De asemenea, "Bursucul" respinge blatul cu

Tehnicianul Unirii Urziceni este total nemulţumit de arbitrajul de care a avut parte echipa sa, care acum ar fi putut ocupa locul patru în clasament. De asemenea, "Bursucul" respinge blatul cu Steaua

Echipa din Urziceni traversează cea mai bună perioadă din istoria clubului. Fără gol primit în ultimele opt etape, Unirea va da piept cu Steaua, sâmbătă, pe propriul teren, de la ora 18:00 (Naţional TV). Odată cu scurgerea minutelor care au mai rămas până la debutul întâlnirii, tensiunea tinde spre cote paroxistice.

În timp ce Gigi Becali, finanţatorul Stelei, îi transmite lui Dan Petrescu să alcătuiască "strâmb echipa", antrenorul spune că-i vine să plece iar din România, dezgustat de tot acest tablou al conducătorilor din fotbalul nostru.

Delegarea lui Alexandru Tudor ca arbitru al partidei Unirea - Steaua l-a lăsat indiferent pe antrenorul Petrescu. "Ce să mai zic? Fac eu delegările?", se întreabă retoric "Bursucul". Continuă însă: "Ştiu un singur lucru. De când antrenez, nu am câştigat niciodată un meci care a fost arbitrat de Tudor. Poate schimb statistica sâmbătă. M-am săturat să tot vorbesc de greşelile de arbitraj care ne-au tocat practic. Dacă totul s-a fi derulat corect, acum poate eram pe locul patru".

"Unirea e prea mică în Liga I"

Problemele de arbitraj nu-i dau pace tehnicianului: "Îi aud pe mulţi cum comentează că au fost furaţi, dar uită să reamintească că au şi fost favorizaţi. Unirea nu are nevoie de aşa ceva, dar nici nu pot spune că un arbitru a judecat eronat o fază în favoarea noastră".

Chestionat dacă nu i-ar fi convenit mai mult o brigadă din străinătate, Petrescu a replicat: "Unirea nu va avea niciodată astfel de arbitri. E prea mică pentru Liga I. Din ce ştiu, nici nu am cerut, dar oricum nu ar fi avut rost".

E dezgustat şi i s-a făcut scârbă

Fostul jucător al lui Chelsea ar agreea varianta numai cu "fluieraşi" străini: "Cei care vorbesc despre arbitraj şi acuză mereu ştiu ce fac. Spre exemplu, afară este un alt sistem. Acolo ajungi foarte greu la un arbitru, nu sunt aşa expuşi ca la noi". Petrescu cere sprijinul presei în soluţionarea problemelor: "La noi vorbeşte cine ce vrea, cum vrea, nu există corectitudine. Sunt dezgustat. Mi-e scârbă. Îmi vine iar să plec din ţară. Presa ar trebui să facă ceva, să ia măsuri. Fotbalul ar trebui jucat doar pe teren, nu prin vorbe".

Dumitru Bucşaru şi Gigi Becali, oamenii preşedintelui

Cei doi patroni care se vor duela de la distanţă sâmbătă, Dumitru Bucşaru şi Gigi Becali, sunt cunoscuţi drept doi oameni de afaceri apropiaţi preşedintelui suspendat Traian Băsescu. Mai mult, aceştia sunt legaţi şi de o prietenie destul de puternică. "Dumitru Bucşaru pare un patron atipic fotbalului românesc, pentru că nu apare pe la televiziuni şi nu este implicat în fel de fel de scandaluri. În fapt, este de fapt un adevărat conducător, oricât de subiectiv ar părea ce zic. Aşa ar trebui să se comporte conducătorii din fotbalul românesc, nu altfel", a conchis "Bursucul".

Indiferent de rezultat, va fi rău pentru mine la final. Ba nu, poate doar dacă voi câştiga, atunci voi scăpa de acuzaţii nefondate.
Dan Petrescu,
antrenor Unirea Urziceni

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite