DNA are un nou caz: „Şpagă pentru Sandu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii anticorupţie îl suspectează pe preşedintele Federaţiei Române de Fotbal că ar fi luat o mită de 400.000 de euro de la clubul Gloria Bistriţa prin intermediul soţiei sale, Elisabeta.

Ofensiva DNA asupra corupţiei din fotbalul românesc ia amploare pe zi ce trece! După ancheta care a schimbat şeful Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) şi cea în care membrii Comitetului Executiv al FRF sunt urmăriţi penal pentru dezafilierea Craiovei, acum un nou caz prinde contur. Practic, procurorii DNA au extins cercetările în dosarul dezafilierii Ştiinţei.

Despre ce e vorba? Mircea Sandu e cercetat şi pentru posibile fapte de luare de mită, iar Dumitru Dragomir pentru posibile fapte de complicitate la luare de mită. Cel care ar fi dat mita ar fi preşedintele clubului Gloria Bistriţa, Jean Pădureanu!  Oficiali din cadrul DNA au declarat pentru „Adevărul" că în acest caz ancheta e în faza preliminară, premergătoare începerii penale, dar că se conturează destule indicii.

Nevasta „naşului" a împrumutat gloria?

Potrivit unor surse judiciare, Dumitru Dragomir a virat 400.000 de euro, reprezentând o tranşă din drepturile TV ale clubului Gloria Bistriţa, din conturile LPF, într-un cont al soţiei lui Mircea Sandu, Elisabeta. Motivarea acestui transfer bancar ar fi că Elisabeta Sandu ar fi împrumutat la 18 septembrie 2009, printr-un act parafat la notar, clubului Gloria Bistriţa, aceeaşi sumă.

Totuşi, tranzacţia financiară pretinsă de soţia bossului FRF nu a fost făcută prin intermediul băncilor. De aceea, DNA suspectează că Elisabeta Sandu nu a dat niciodată bani Gloriei Bistriţa şi că viramentul efectuat de Mitică Dragomir ar reprezenta, de fapt, o mită a bistriţenilor pentru preşedintele federaţiei! Şeful Gloriei, Jean Pădureanu, a admis că s-a împrumutat cu 400.000 de euro de la Elisabeta Sandu, însă insistă că, deşi banii n-au fost viraţi în conturile Gloriei printr-un transfer bancar, ei au fost declaraţi la contabilitate.

Jean Pădureanu: „Am înregistrat împrumutul"

„Am luat un împrumut de la soţia lui Mircea Sandu, dar banii au fost înregistraţi legal în contabilitatea clubului. Am luat acest împrumut fiindcă ştiam că în scurt timp urmau să ne vină banii din drepturile TV. Acum, nu-mi mai amintesc cu exactitate cum ne-am stins datoria faţă de Elisabeta Sandu. Ori ne-a virat LPF banii din drepturile TV şi noi i-am plătit ei 400.000 de euro, ori LPF i-a virat direct în contul ei suma de 400.000 de euro din banii noştri din drepturile TV", a spus „Lordul". „Sunt prieten de 35 de ani cu familia Sandu. Nu se pune problema să fi plătit dobândă pentru împrumutul pe care l-am luat", a încheiat Pădureanu.

E din nou mâna lui Mititelu

DNA a intrat în posesia unei hârtii care dovedeşte că suma de 400.000 de euro din drepturile TV cuvenite Gloriei a intrat într-un cont bancar aparţinând Elisabetei Sandu. Se pare că procurorii au primit această „dovadă" chiar de la Mititelu. El ar fi vrut să-i mai dea o lovitură lui Sandu. „Naşul" l-a acuzat pe Mititelu că ar fi primit banii din drepturile TV în alte conturi decât cele ale Universităţii Craiova pentru a „dribla" Fiscul. 

Bistriţa, retrogradată după ce a dat mită?

Ipoteza lansată de DNA potrivit căreia Gloria Bistriţa i-ar fi dat o mită de 400.000 de euro preşedintelui FRF pare oarecum bizară. Asta deoarece nu numai că echipa n-a beneficiat de vreo susţinere vizibilă din partea FRF şi LPF, dar, mai mult, regulamentul s-a aplicat la sânge în cazul ei. Aşa s-a făcut că, în vară, echipa lui Pădureanu (foto) a fost retrogradată întrucât n-a primit licenţă de Liga I pentru o datorie de doar 100.000 de euro la bugetul de stat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite