Cupa, pentru Olăroiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steliştii au reuşit să câştige finala contra lui Dinamo, după o partidă superbă în care au luptat eroic, în încercarea de a-l păstra pe Cosmin Olăroiu la echipă şi din vară. Aseară, Oli nu luase încă nicio decizie. Emulaţia fantastică creată în jurul finalei Cupei României s-a transmis şi pe teren, unde fotbaliştii au lăsat la vestiare grijile, practicând, în sfârşit, un fotbal de calitate.

Bara lui Torje din minutul 3 le-a zguduit orgoliul steliştilor, care s-au mobilizat ulterior să făurească din ocazii lanţul cu care să-l păstreze pe Olăroiu la echipă. Romeo Surdu a dat tonul, cu un şut alături după un corner, Nicoliţă a continuat cu o nouă execuţie din cădere pe lângă poartă, iar Dică i-a făcut pe fanii roş-albaştrilor să viseze.

A marcat din lovitură liberă cu o execuţie aproape perfectă, profitând şi de uşorul concurs al lui Bălgrădean care şi-a lăsat colţul neapărat. Zalele lanţului cu care elevii lui Oli sperau să-şi păstreze tehnicianul în Ghencea s-au slăbit însă doar nouă minute mai târziu. Torje a punctat în forţă de la marginea careului, după un fault dictat destul de uşor de centralul Avram, dar şi cu o lipsă totală de reacţie a lui Tătăruşanu.

Gigi Becali (dreapta) a râs de finul Cristi Borcea  FOTO: MEDIAFAX



Parcă solidari cu cauza roş-albaştrilor, jucătorii lui Andone s-au gândit să le dea o mână de ajutor steliştilor. Mai întâi, în finalul primei reprize, Torje a uitat să mai iasă la ofsaid, prilejuindu-i lui Gardoş să îl remarce pe Bălgrădean. Apoi, în debutul părţii secunde, Bărboianu s-a speriat de insistenţa lui Surdu la o minge trimisă de Bilaşco şi a reuşit să-l execute pe portarul din „Ştefan cel Mare" cu un şut demn de un veritabil vârf.

STEAUA, LA BARAJ. DINAMO, ÎN TURUL DOI PRELIMINAR

După incidentul cu Torje, tensiunea a crescut pe teren, iar spectacolul a dispărut. Steaua s-a apărat exact, nu ca în coşmarul cu Middlesbrough, şi a reuşit să cucerească trofeul după o pauză de 12 ani. Pentru 95 de minute, roş-albaştrii au reuşit să bată un pilon zdravăn în scaunul lui Oli. Restul nu mai depinde de ei. Altfel, Steaua şi Dinamo ştiu acum şi când vor începe lupta în cupele europene. Steaua va evolua în playoff-ul Ligii Europa (18-25 august), iar Dinamo va juca în turul doi al Ligii Europa (14-25 iulie).

Olăroiu, tot în tribune

Antrenorul principal al Stelei nu a luat loc pe banca tehnică nici la finala Cupei.

Moţi, penalty la Bănel

Steliştii ar fi trebuit să beneficieze de un penalty când Nicoliţă a fost agăţat în careu de Moţi. De altfel, dinamovistul ar fi trebuit eliminat pentru intrări dure.

Dică, mesaj pentru Olăroiu

image



După ce a deschis scorul, Nicolae Dică (foto) a afişat un tricou pe care era inscripţionat mesajul „Oli, rămâi în Ghencea, aici e casa ta!". Olăroiu susţine că are o ofertă de la arabi.

Gigi Becali a nimerit-o

Patronul stelist a spus înaintea meciului că a visat că roş-albaştrii vor învinge cu 3-0, iar al doilea gol al echipei lui va fi, de fapt, un autogol. Cu scorul n-a nimerit-o, însă autogolul i-a „ieşit".

„Câinii" au aruncat cu torţe în Torje

image



În repriza secundă, meciul a fost întrerupt un minut din cauza torţelor aruncate pe gazon de galeria roş-albaştrilor. MM s-a rugat de suporteri să înceteze, dar apoi a fost trimis în tribună de arbitru, pentru că nu a cerut permisiunea de a traversa terenul. Fanii dinamovişti au atacat şi ei, aruncând cu torţe chiar în Torje (foto - captură ProTV), mijlocaşul dinamovist speriindu-se serios de acest incident.

image
image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite