Cupă pentru Mitea şi Ogăraru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La o săptămână după ce a ratat titlul la golaveraj, Ajax Amsterdam a reuşit să câştige Cupa Olandei, învingând la penalty-uri pe AZ Alkmaar. După cele 90 de minute regulamentare şi alte

La o săptămână după ce a ratat titlul la golaveraj, Ajax Amsterdam a reuşit să câştige Cupa Olandei, învingând la penalty-uri pe AZ Alkmaar. După cele 90 de minute regulamentare şi alte 30 de prelungiri, scorul a fost 1-1

George Ogăraru a pus umărul la succesul de duminică seara al Ajax-ului, care s-a impus în finala Cupei Olandei, cu AZ Alkmaar, scor 8-7 după executarea penalty-urilor. Fostul stelist a marcat în a şaptea serie de lovituri de la 11 metri. Mitea a fost doar rezervă şi anunţă că va pleca de la Ajax dacă nu va fi folosit mai des de antrenorul Ten Cate.

După ce PSV Eindhoven i-a suflat titlul graţie unui golaveraj mai bun cu un singur gol, Ajax Amsterdam are şansa revanşei. Lăncierii şi-au asigurat un loc în Supercupa Olandei, învingând pe AZ Alkmaar în finala cupei. Cele două echipe au terminat la egalitate, scor 1-1, după 90 de minute şi prelungiri, meciul fiind decis la penalty-uri. Donk a ratat la a opta serie de lovituri, în timp ce jucătorii lui Ajax nu au făcut nicio greşeală. S-a terminat 8-7 pentru Ajax, care îşi adjudecă astfel cea de-a 17-a cupă din istorie. Titular în echipa lui Henk Ten Cate, George Ogăraru a transformat cel de-al şaptelea penalty al echipei sale, adjudecându-şi astfel al doilea trofeu de la transferul său la Ajax, după Supercupa de anul trecut.

Mitea: "Vreau să joc!"

Spre deosebire de Ogăraru, ex-dinamovistul Nicolae Mitea nu a prins niciun minut împotriva celor de la Alkmaar şi ameninţă că nu va mai continua pe Amsterdam ArenA.

"Sunt fericit pentru trofeu, dar dezamăgit că nu am jucat. M-am încălzit din minutul 60 şi nu am mai fost introdus pentru că Gabri a fost eliminat şi echipa nu a mai forţat golul victoriei. Nu ştiu ce să mai cred, nu găsesc explicaţii pentru situaţia în care mă aflu. Am jucat, am marcat, dar degeaba. Am nevoie să joc 90 de minute pentru a creşte ca fotbalist şi, dacă nu o pot face aici, o să plec. După ce jucăm play-off-ul pentru Liga Campionilor, trag linie şi văd ce e de făcut", ne-a declarat fotbalistul de 22 de ani.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite