Cupa Cupelor, la Vâlcea!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi Oltchim a remizat aseară cu Byasen Trondheim, 29-29, româncele au cucerit trofeul la handbal feminin datorită victoriei din manşa tur Oltchim Rm. Vâlcea s-a aflat ieri în faţa

Deşi Oltchim a remizat aseară cu Byasen Trondheim, 29-29, româncele au cucerit trofeul la handbal feminin datorită victoriei din manşa tur

Oltchim Rm. Vâlcea s-a aflat ieri în faţa obţinerii celui de-al treilea trofeu european din istoria sa, Cupa Cupelor, după ce în sezoanele 1983-1984 şi 1988-1989 a cucerit Cupa IHF, sub denumirea de Chimistul.

Cealaltă finalistă europeană, U Jolidon Cluj, a disputat aseară, după închiderea ediţiei, manşa retur a finalei Cupei Challenge tot la handbal feminin cu HC Naisa Nis. Din fericire, ceea ce aştepta toată lumea s-a şi întâmplat ieri la Rm. Vâlcea, gazdele cucerind trofeul pus în joc după o partidă pe care au dominat-o în marea parte a timpului şi care s-a încheiat cu scorul de 29-29. Dacă pe teren nu au prea fost emoţii, româncele au tremurat înainte de meciul de la Rm. Vâlcea.

Alimentarea cu energie electrică a sălii Traian s-a întrerupt de două ori înainte de debutul meciului, astfel că întâlnirea a început cu 25 de minute întârziere. În plus, din cauză că organizatorii au permis accesul publicului cu trei ore înainte de fluierul de start, iar sistemul de ventilaţie nu a funcţionat, suprafaţa de joc a devenit alunecoasă şi a trebuit să fie ştearsă de nenumărate ori. Până la urmă, cei 2.000 de suporteri care au umplut sala sporturilor au fost răsplătiţi şi de prezenţa preşedintelui Traian Băsescu. Partida a fost controlată în prima sa parte cu autoritate de către vâlcence, care la pauză conduceau cu 16-9.

În repriza a doua însă, norvegiencele au revenit şi, în minutul 51, au reuşit să egaleze la 23, pentru ca, doar cu un minut înainte de final, să aibă 29-28. Egalarea a fost adusă de Maier în minutul 60, după care s-a declanşat fiesta. Traian Băsescu a fost cel care a înmânat jucătoarelor de la Oltchim Cupa Cupelor, dar, din păcate, şeful statului a acaparat celebrarea izbândei româneşti. Oricum, performanţa de ieri întregeşte o triplă excelentă a vâlcencelor, care, în acest sezon, au câştigat şi campionatul, şi Cupa României.

E un sezon excepţional şi cred că va trece multă vreme până când o altă echipă românească ne va egala
Gheorghe Tadici antrenor Oltchim

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite