Cu trei jucătoare în grevă, Metal Galaţi a luat bătaie acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa dunăreană păstrează şanse de a trece de grupele Ligii Campionilor chiar dacă a pierdut (0:3) ieri cu Asystel Novara. Jucătoarele sunt nemulţumite că nuşi-au luat salariul.

Fără o sală demnă de Liga Campionilor, cu un patron, Corneliu Mangalea, care se luptă de unul singur, de mai bine de patru ani, să-i asigure un buget corespunzător, echipa feminină de volei CSU Metal Galaţi s-a confruntat ieri cu o altă problemă.

Având restanţe salariale, jucătoarele străine au refuzat să se echipeze pentru meci, luând loc în tribuna sălii "Romeo Iamandi" din Buzău. După ceva discuţii, Milena Sadurek, Suzana Cebic şi Sonja Borovinsek au acceptat să iasă la încălzire. Şi să participe la meci.

Cu două junioare care au debutat cu această ocazie în Champions League, Ana Maria Berdilă (16 ani) şi Iulia Cazimir (15 ani), însă fără Olga Tocko, una dintre cele mai bune trăgătoare din competiţie, Metal a izbutit să ţină pasul cu puternica sa adversară până la finalurile de set. Având-o pe Irina Kirilova (44 de ani) la coordonare, Novara a ştiut însă să-şi asigure victoria cu 3:0 (19, 20, 18) care o menţine pe primul loc în grupa D.

Cu două victorii în cele cinci meciuri disputate în grupa D, Metal Galaţi are şanse mari de calificare în Top 12. Chiar dacă pe 19 ianuarie pierde în Polonia, iar Zarachie câştigă la Novara, în ultima rundă - situaţie în care poate ajunge pe ultimul loc, campioana României nu mai poate fi egalată la puncte de formaţiile de pe locul 4 din grupele A, B şi C.

Iar în acest caz, Metal ar intra în Top 12 în locul echipei care va fi desemnată gazdă a Final Four (turneul final) - una dintre cele douăsprezece care vor termina pe locurile 1, 2 şi 3 în cele patru serii.

Clasament grupa D

Metal Galaţi - Asystel 0:3

Zarachie - Fakro 3:0

1. Asystel 9 p
2. Zarachie 7p
3. Fakro 7p
4. Metal 7p  

Ultima etapă:Fakro-Galaţi, Asystel- Zarachie

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite