Croaţia ne-a luat Mondialul de handbal din 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România nu va găzdui Campionatul Mondial de handbal masculin din anul 2009, pentru organizarea căruia au mai candidat Croaţia, Cehia şi Grecia. La Herzogenarauch (Germania), Comitetul Executiv al

România nu va găzdui Campionatul Mondial de handbal masculin din anul 2009, pentru organizarea căruia au mai candidat Croaţia, Cehia şi Grecia. La Herzogenarauch (Germania), Comitetul Executiv al IHF a decis, prin votul celor 18 membri ai săi, să atribuie competiţia federaţiei din Croaţia.
Cele patru candidate au avut câte 45 de minute la dispoziţie pentru a-şi prezenta dosarele. Preşedintele FRH, Cristian Gaţu, care a condus delegaţia României în Germania, era optimist înaintea votului, considerând că ţara noastră deţine destule atuuri: tradiţie, sprijin guvernamental, capacitate organizatorică. Alături de el, candidatura României a mai fost susţinută de mai mulţi foşti campioni mondiali, de şeful Cancelariei Primului-Ministru şi de sponsori, dar acest lucru a contat prea puţin în ochii electorilor care, după trei runde de vot, au ales Croaţia. Decizia Comitetului Executiv l-a surprins pe Gaţu, care ne-a declarat: "Nu-mi vine să cred. Am avut întotdeauna impresia că suntem favoriţi. După ce am susţinut candidatura, au urmat întrebările. Toate aprecierile au fost la superlativ, dar au existat două-trei întrebări cu tentă extrasportivă. Când am ieşit din sală, am fost aplaudaţi. După ce s-a anunţat rezultatul votului, mai mulţi membri ai Comitetului Executiv au venit să ne consoleze. Ne priveau cu jenă şi au spus că este păcat că s-a ajuns aici". Preşedintele FRH este decis să se adreseze federaţiei internaţionale, pentru a i se explica unde s-a greşit. "Poate noi suntem extratereştri şi credem că facem totul foarte bine", a spus Cristian Gaţu. Acesta nu exclude posibilitatea ca România să mai candideze şi în viitor pentru organizarea unei mari competiţii, dar cu condiţia ca infrastructura să fie pregătită.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite