Cristiano Ronaldo, băiatul de aur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este unul dintre cei mai curtaţi bărbaţi din lume, dar şi un fotbalist fenomenal. La 23 de ani a cucerit Balonul de Aur, călcând pe urmele lui Figo şi Eusebio.

Ronaldo, un nume care în Brazilia apare la orice echipă de fotbal, dar pe care nu îl întâlnim la fel de des şi în Portugalia. Tatăl său, Jose Dinis Aveiro, l-a botezat aşa după fostul preşedinte al SUA Ronald Reagan, unul dintre idolii săi din tinereţe. Nu l-a îndrăgit pe omul politic, cât pe actorul Reagan.

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro s-a născut în capitala Insulelor Madeira, Funchal, la 5 februarie 1985. A început să joace fotbal încă de la o vârstă fragedă. De pe maidan a ajuns la opt ani la FC Adorinha, o echipă de amatori din frumoasa insulă, celebră pentru vinuri sau fructele exotice.

Mama lui, Maria Dolores, declara de curând că, dacă băiatul său nu ajungea fotbalist, ar fi devenit un consumator de droguri. ”Mereu eram chemată la şcoală din cauza problemelor pe care le crea. Avea un anturaj dubios şi mi-era teamă că se va apuca de droguri. Nu-i plăcea şcoala, mereu lipsea pentru a se întâlni cu prietenii lui. Dacă nu-l trimiteam la fotbal, nu făcea nimic bun cu viaţa lui”, a spus Maria Dolores.

Colegul lui Marius Niculae

La zece ani, a ajuns la fosta adversară a Rapidului, Nacional, gruparea la care a evoluat şi Juliano Spadacio. Scouterii echipelor mari din Portugalia au aflat imediat de puştiul-minune din Insulele Madeira. Benfica şi Sporting şi-au trimis imediat emisari în localitatea în care s-a oprit şi Christofor Columb înainte de a pleca spre Indii.

Cei de la Sporting au organizat chiar şi un trial la Lisabona, doar pentru a vedea dacă îi prieşte aerul din capitală. Şi de atunci nu i-au mai dat drumul. Nu l-au lăsat nici măcar să se întoarcă cu coechipierii săi înapoi pe insulă. Nici suma pentru care l-au achiziţionat nu a fost făcută publică. Conducătorii echipei de pe ”Alvalade” au ajutat-o şi pe mama lui Cristiano să îşi găsească o slujbă în Lisabona, pentru a fi lângă băiatul ei.

La vârsta de 15 ani, era singurul jucător care evolua pentru trei grupe de juniori diferite. Under 16, Under 17 şi Under 18. La campionatul de tineret Under 17 a marcat două goluri, la meciul său de debut, câştigat împotriva celor de la Moreirense, cu scorul de 3-1. Evoluţiile sale din campionatul de tineret au atras atenţia oamenilor de fotbal din întreaga lume. Pe când avea doar 16 ani, Gerrard Houllier a rămas uluit de calităţile mijlocaşului. Cu toate acestea, Liverpool l-a refuzat, deoarece l-a considerat prea tânăr şi neexperimentat.

Nu şi Ladislau Bölöni, care l-a titularizat foarte repede şi l-a aruncat în luptă în preliminariile Ligii Campionilor, într-un meci Inter-Sporting Lisabona. Timp de doi ani a fost coechipier şi cu atacantul lui Dinamo, Marius Niculae, apoi a ajuns pe Old Trafford. În acel sezon, idolul suporterilor lui Manchester United, David Bechkam, pleca la Real Madrid, iar tricoul cu numărul 7, care a fost purtat şi de Eric Cantona, avea să-i revină talentatului din Portugalia. ”Managerul de acolo m-a întrebat ce număr vreau, iar eu i-am zis că 28. A intervenit Sir Alex, care mi-a pus în braţe tricoul cu numărul 7. Aceasta a fost cea mai mare motivaţie a mea”, a declarat de curând câştigătorul Balonului de Aur.

Portughezul a fost deseori criticat de tehnicianul lui Manchester United, Alex Ferguson, pentru escapadele nocturne. În patul său au trecut, pe rând, Gemma Atkinson, Nereida Gallardo sau Niki Ghazian. În seara în care a cunoscut-o pe Niki, Ronaldo ar fi vrut să se combine cu Paris Hilton, numai că moştenitoarei celui mai mare lanţ hotelier din lume nu îi plac fotbaliştii. În cele din urmă s-a mulţumit cu prietena ei, care a admis apoi că s-a văzut mai multe seri la rând cu starul lui Manchester Utd. ”E timid şi cu mult bun-simţ, dar un băiat extrem de simpatic”, a spus Niki despre Ronaldo.

Nu cu foarte mult timp în urmă, fotbalistul a petrecut o noapte alături de două românce, într-un­ hotel de lux din Roma, faimos pentru ”distracţiile nocturne”. ”L-am văzut cum a coborât dintr-un taxi, singur, dar, câteva ore mai târziu, era în compania a două femei, o blondă şi o brunetă. A doua zi dimineaţă, portughezul avea cearcăne adânci”, a povestit un martor. Angajaţii hotelului susţin că ambele fete, ”cliente fidele” ale hotelului, sunt cunoscute sub numele de Nikki şi Nicole şi sunt din România.

Acuzat de viol în 2005

Acum patru luni, Ronaldo a angajat patru prostituate pentru a le ţine companie lui şi colegilor săi, Anderson şi Nani, la reşedinţa lui din Manchester, iar în 2005 a fost acuzat de viol, după o ”noapte albă” petrecută cu o ”damă de companie” la un hotel din Londra. S-a zvonit, la un moment dat, că ar putea ajunge şi la închisoare, însă atunci când te numeşti Ronaldo poţi scăpa uşor dintr-un necaz ca ăsta.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite