Cristian Chivu, premiat de italieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Romanii" îl onorează, astăzi, pe Cristi Chivu cu premiul "Provincia Capitale" pentru contribuţia ca jucător şi ca om la promovarea valorilor sportului, cu ocazia celei de-a 135-a aniversări

"Romanii" îl onorează, astăzi, pe Cristi Chivu cu premiul "Provincia Capitale" pentru contribuţia ca jucător şi ca om la promovarea valorilor sportului, cu ocazia celei de-a 135-a aniversări de la înfiinţarea Provinciei Roma.
Acest premiu a mai fost dat de-a lungul timpului, printre alţii, actorilor Woody Allen, Robert De Niro şi Sophia Loren şi pilotului de motociclism Massimiliano Biaggi. "Sunt trei ani de când sunt în Italia şi este o onoare pentru mine să primesc acest premiu. E foarte important pentru că nu contează ce face un jucător pe teren, ci şi omul care întreprinde acţiuni de caritate, care înţelege să trăiască într-o lume mai bună. Este un premiu special", a spus fundaşul echipei AS Roma. "Acest premiu ne aduce nouă, românilor, o bună imagine în străinătate, pe care, din păcate, unii dintre noi nu ştim să o apreciem", a adăugat Mircea Sandu. "Nu putem fi decât mândri atunci când primim astfel de scrisori de apreciere", a precizat şi directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu.
Tricolorii aleg terenul
Conducătorii fotbalului românesc au luat atitudine faţă de reacţia suporterilor la meciul dintre selecţionata României şi cea a Belarusului. "Am jucat pe un stadion, Ghencea, aproape ultramodern, dar, din păcate, comportamentul suporterilor nu a putut fi
modernizat
. Jucătorii vor alege unde se va disputa următorul meci al naţionalei. Cred că provincia ne va aduce suporteri care vor avea grijă de echipa naţională. Am fost şocat să văd că s-a înjurat şi că s-a aruncat cu pietre", a spus bossul de la Casa Fotbalului. Sandu a fost completat imediat de Ionuţ Lupescu: "Cred că publicul din Capitală a pierdut o ocazie foarte bună de a-i face pe jucători să rămână în Bucureşti". Chivu a comentat din nou situaţia provocată de fani în Ghencea: "Nu suntem mofturoşi. Am fost înjuraţi peste tot. Undeva este de înţeles pentru că de şase ani nu am mai ajuns la un turneu final. Dar să nu doreşti moartea unui jucător care evoluează pentru România. Noi ne-am gândit înainte de meciul de pe stadionul Stelei să jucăm şi în provincie, în mai multe oraşe pentru a ne vedea toată lumea. Hotărârea de a disputa meciurile în alte localităţi nu a fost luată după partida cu Belarusul", a spus căpitanul "tricolorilor", care ar putea disputa următoarea partidă din calificări la Piatra Neamţ, Cluj sau Timişoara.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite