Cristi Chivu: "E timpul să scoatem capul în Europa"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Căpitanul României consideră că a venit vremea ca echipa naţională să ajungă din nou la un turneu final, după ce în campaniile de calificare trecute doar s-a vorbit despre performanţe şi

Căpitanul României consideră că a venit vremea ca echipa naţională să ajungă din nou la un turneu final, după ce în campaniile de calificare trecute doar s-a vorbit despre performanţe şi nu s-a făcut nimic.
- Se aseamănă Bulgaria cu Cipru, ultimul nostru adversar din pregătiri?
- Cele două echipe nu sunt la fel. Cu Bulgaria nu va fi un meci uşor, cum n-a fost nici cel cu Cipru. Orice selecţionată îşi doreşte să înceapă campania de calificare cu o victorie. Trebuie să fim foarte atenţi şi foarte bine pregătiţi. E timpul să scoatem capul în Europa, pentru că avem jucători de valoare care trebuie să participe la turnee finale.
- Ai luat "roşu" în ultimul meci pe care l-ai disputat cu AS Roma. Crezi că se poate repeta istoria şi la naţională?
- Sper să avem 3-0 şi să nu fiu nevoit să fac aşa ceva. Oricum, a fost un gest nesportiv pe care acum, la rece, îl regret. Dar în meci nu-ţi poţi controla frustrările. Antrenorul meu m-a criticat după meci şi cred că avea tot dreptul să o facă.
- Ce părere ai de calificarea Stelei în grupele Ligii Campionilor?
- Îi felicit. Am văzut ultimele minute din meci şi m-am bucurat aşa cum sper că s-au bucurat toţi românii. E bine că Roma nu a picat cu ei în aceeaşi grupă, pentru că nu a-şi fi vrut să joc împotriva unei echipe din România şi apoi pentru că puteam să avem probleme, roş-albaştrii fiind o echipă valoroasă. Cred că Steaua porneşte cu şansa a treia în grupa cu Real, Lyon şi Dinamo Kiev, dar are tot dreptul să spere. Aş vrea să întâlnesc Steaua, dar în semifinalele sau în finala Ligii.
- Ce crezi despre suspiciunile de dopaj la adresa lui Dorinel Munteanu?
- Nu cred că face aşa ceva. E foarte uşor să distrugi imaginea unui sportiv din două vorbe. Ar trebui să-i protejăm mai mult pe cei care ne reprezintă. Este foarte urât că cineva se gândeşte la acest lucru. Dorinel este un jucător cu o viaţă sportivă exemplară şi are mult mai multă minte decât alţi fotbalişti.

Căpitanul naţionalei, şef de sindicat
Membrii AFAN au fost obligaţi să-şi aleagă o nouă structură de conducere, după ce preşedintele executiv, Alex Rădulescu, a ajuns în arest deoarece a împuşcat mortal un om.Adunarea generală a sindicatului fotbaliştilor a devenit o necesitate deoarece o parte dintre conducători nu mai erau compatibili cu funcţiile pe care le ocupau. Ionuţ Lupescu şi Florin Prunea au ajuns în conducerea FRF, iar Marin Dună şi Răzvan Lucescu au devenit antrenori, asociaţia având nevoie să-şi aleagă noi reprezentanţi. "Îi mulţumim lui Alex Rădulescu pentru ce a făcut bun pentru jucători, dar acum nu mai avem cum să-l ajutăm. În funcţie de decizia tribunalului, vom vedea ce se va întâmpla", a spus preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin. Bossul BNS a fost ales în funcţia de preşedinte executiv al AFAN, urmând a fi ajutat de Cristi Chivu, din postura de preşedinte de onoare, şi de Marin Croitoru, Ciprian Mozacu şi Florin Pampea, ca vicepreşedinţi. "Pe Cristi Chivu l-a propus Florentin Petre, şi el chiar vrea să se implice foarte mult în acest proiect. A vorbit cu Damiano Tommasi, colegul său de la AS Roma, care este sindicalist în Italia, şi poate chiar vom face un schimb de experienţă", a spus Dumitru Costin. În Consiliul Jucătorilor, ca reprezentanţi ai Ligii I, au fost aleşi Romeo Surdu (CFR Cluj), Ionuţ Dragomir (Pandurii Tg. Jiu), Ovidiu Herea (FC Naţional), Cristi Vlad (Unirea Urziceni) şi Cristian Săpunaru (Rapid). Singurul care a primit un vot împotrivă a fost jucătorul alb-vişiniilor, cel care a fost contra lui fiind etichetat de ceilalţi fotbalişti din sala de şedinţe ca fiind stelist.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite