Cristi Chivu: "E greu singur în faţa a trei adversari"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundaşul italienilor de la AS Roma a continuat evoluţiile slabe din ultimul timp, de data aceasta la naţională, având însă o scuză, faptul că a debutat pentru "tricolori" pe postul de

Fundaşul italienilor de la AS Roma a continuat evoluţiile slabe din ultimul timp, de data aceasta la naţională, având însă o scuză, faptul că a debutat pentru "tricolori" pe postul de mijlocaş la închidere. Cristi Chivu şi-a revenit pe finalul partidei, dar destul de târziu pentru a şterge impresia proastă lăsată pe parcursul meciului.
- Cristi, de ce n-a mai mers jocul după 2-0?
- Am început foarte bine partida, am marcat de două ori, am şi ratat o ocazie clară. După aceea însă am avut o cădere psihică. În repriza a doua cred că am prestat un joc foarte bun, în urma căruia trebuia să marcăm de mai multe ori. Au fost destule emoţii, fiindcă atunci când ratezi aşa de mult, şi nu te desprinzi, poţi fi oricând egalat. Oricum, cele trei puncte câştigate cu Belarusul sunt foarte importante, chiar ne-au dus pe primul loc în grupă.
- Crezi că Belarusul poate ajuta România?
- Adversarii noştri au o echipă destul de bună, incomodă, cu un joc foarte bun pe contraatac, care poate încurca socotelile în această grupă. Jucătorii lor vin la naţională pentru a se afirma şi joacă cu mare ambiţie. La meciul ăsta ne-au pus multe probleme.
- Dorin Goian ţi-a luat locul şi a marcat pentru prima oară pentru România.
- Mă bucur mult pentru el că a jucat bine şi că a marcat. Este un fotbalist foarte bun.
- Cum ţi s-au părut tribunele, la patru ani de la ultimul meci oficial din Ghencea?
- şi eu am fost înjurat, şi alţi colegi. Nu e nici prima oară, şi mai mult ca sigur nici ultima oară când se va întâmpla asta. E normal, sunt frustrări. Omul plăteşte biletul, înjură sau ne încurajează când vrea. Dar noi suntem jucători şi trebuie să ne facem datoria. Prin rezultate îi vom aduce alături de noi, şi cred că o calificare la un turneu final va rezolva situaţia. Sperăm să intrăm şi noi în inimile suporterilor aşa cum au făcut echipele lor de club. Până atunci vom fi înjuraţi.
- Cum te-ai simţit mijlocaş la închidere?
- M-am simţit puţin ciudat pe acest post la început, pentru că e greu să joci când eşti singur şi vin spre tine trei jucători adverşi. În repriza a doua mi-am mai revenit, am fost ajutat şi de Laurenţiu Roşu, şi ne-am organizat mai bine. Dar eu o să evoluez unde voi fi pus, nu contează postul.
- Ce părere ai de rezultatul Bulgariei, care a reuşit un egal pe teren propriu în faţa Olandei?
- Noi trebuie să ne câştigăm meciurile care ne-au rămas, şi nu să ne intereseze ce fac celelalte echipe din grupă sau ce rezultate scot.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite