Coşmarul portocaliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tricolorii n-au învins niciodată Olanda, iar în cele opt meciuri directe i-au marcat un singur gol. Autor: Vio Moldovan, într-un amical disputat înainte de EURO 2000 Statistica nu e de

Tricolorii n-au învins niciodată Olanda, iar în cele opt meciuri directe i-au marcat un singur gol. Autor: Vio Moldovan, într-un amical disputat înainte de EURO 2000

Statistica nu e de partea elevilor lui Piţurcă în disputa cu Olanda. Ai noştri nu au învins niciodată "Portocala mecanică", deşi au avut opt ocazii. De altfel, în 720 de minute jucate împotriva batavilor, au marcat un singur gol, prin actualul atacant al Rapidului, Viorel Moldovan.

Tricolorii au întâlnit prima oară Olanda, la Jocurile Olimpice din 1924, când au pierdut ruşinos, scor 0-6. În 1970, România a suferit a doua înfrângere în faţa olandezilor, care s-au impus graţie unei duble semnate de Johan Cruyff. Până în 2000, ai noştri nici măcar nu au reuşit să înscrie în întâlnirile directe cu batavii. Primul şi, până în acest moment, unicul gol marcat de români în poarta olandezilor, a fost semnat de Moldovan. Acesta a marcat în poarta apărată atunci de Van der Sar, în timpul unui amical pierdut la Amsterdam de români, scor 1-2, golurile gazdelor fiind reuşite de Overmars şi Patrick Kluivert. Olandezii erau antrenaţi atunci de Frank Rijkaard, actual campion european cu FC Barcelona, în timp ce pe banca tricolorilor era Emerich Ienei. Ultimele două întâlniri au avut loc în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2006. Mutu şi Compania au pierdut de fiecare dată, cu scorul de 0-2.

Chivu se simte vinovat

Căpitanul naţionalei a mărturisit, pe site-ul său personal, că nu are pace gândindu-se că nu va juca împotriva selecţionatei lui Van Basten. "Sunt câteva zile de când nu am pace. Mă simt vinovat. Sunt multe întrebări la care nu găsesc răspuns. Dacă aş fi fost mai atent, aş fi reuşit, oare, să evit acel cot primit în figură? Eram dispus să intru pe teren cu sau fără mască, dacă blestemata asta de respiraţie ar fi intrat în limitele minime ale normalităţii. Cu durerea m-aş fi descurcat. Sunt obişnuit. Nu poate fi mai mare decât acum, când conştientizez că lipsesc de la un meci atât de important", a declarat Chivu.

Florentin Petre, absenţă sigură

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, ieri, că jucătorul lui ŢSKA Sofia nu va putea fi folosit de Piţurcă în meciurile cu Olanda şi Luxemburg. "Petre a efectuat un test fizic, constatându-se că nu este recuperat după afecţiunea la nervul sciatic, suferită zilele trecute", a anunţat FRF. În schimb, Van Basten are bătăi de cap din cauza lui Arjen Robben şi a lui Heitinga. Ambii sunt afectaţi de accidentări uşoare, dar vor fi pe teren împotriva României.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite