Corpodean a scos Rapidul de pe şine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avântul oaspeţilor s-a curmat în minutul 15, când arbitrul Sorin Corpodean a intervenit şi a pus Rapidul la pământ, eliminându-l destul de uşor pe Ianis Zicu, după ce giuleşteanul l-a atins

Avântul oaspeţilor s-a curmat în minutul 15, când arbitrul Sorin Corpodean a intervenit şi a pus Rapidul la pământ, eliminându-l destul de uşor pe Ianis Zicu, după ce giuleşteanul l-a atins cu cotul, în alergare, pe Mara. Decizia a stârnit protestele furioase ale oaspeţilor, care se vedeau în postura de a juca aproape tot meciul în inferioritate. Zece minute mai târziu, Corpodean a avut ocazia să echilibreze balanţa, dar a acordat doar cartonaş galben la intrarea cu talpa a lui Oncică. În cele din urmă, UTA a rămas "în zece" pentru ultimele 15 minute după eliminarea lui Hidişan, dar scorul era deja 1-0, prin reuşita lui ştefan, din minutul 51. Norocul le-a mai surâs încă o dată arădenilor în ultimul minut al prelungirilor, când Săpunaru şi Griffiths au ratat incredibil, fiind blocaţi de fiecare dată de portarul Daniel Tudor. La final, exasperaţi de maniera de arbitraj a lui Corpodean, giuleştenii au luat foc, atacând dur. Patronul "vişiniilor", George Copos, a cerut public demisia conducerii arbitrajului românesc pe care a acuzat-o de incompetenţă.

Lăcătuş: "Am avut şansă"
Antrenorul arădenilor, Marius Lăcătuş, a recunoscut cu sportivitate că echipa sa a avut noroc în faţa Rapidului şi consideră că UTA a arătat că se poate menţine în primul eşalon. "Rapidul a avut vreo patru ocazii şi trebuie să recunosc că am câştigat cu şansă. Nu se poate spune că s-a jucat dur, poate mai agresiv. Suntem în continuare în lupta pentru evitarea retrogradării şi sper să rămânem cu picioarele pe pământ, pentru că ne aşteaptă meciuri grele. Dacă vom juca la fel, UTA va rămâne fără probleme în prima divizie", a declarat Lăcătuş.

Giuleştenii atacă Steaua
Supăraţi după înfrângerea de la Arad, giuleştenii şi-au vărsat năduful acuzând lejeritatea victoriilor rivalilor de la Steaua. Roş-albaştrii au câştigat cu 3-0 la Arad, într-o partidă în care giuleştenii consideră că elevii lui Marius Lăcătuş nu au avut determinarea din partida de duminică. Noua victorie cu 3-0 împotriva Farului şi evoluţia lamentabilă a constănţenilor i-au alarmat pe rapidişti. "Stelei îi place scorul ăsta, 3-0 la Arad, 3-0 cu Farul. Este un scor de neprezentare. Ei doar trebuiau să vină la stadion, că adversarii nu se prezintă", a declarat Maftei. Acuzele rapidistului vin în completarea declaraţiilor făcute de patronul Farului, Gheorghe Bosânceanu, care şi-a desfiinţat fotbaliştii după figuraţia din faţa Stelei, acuzându-i de noncombat: "Jucătorii au fost absolut penibili, chiar dacă nu ar fi avut antrenor, ar fi trebuit să se comporte altfel şi să facă cinste clubului cu care au contract", a tunat Bosânceanu, care promite că va lua măsuri drastice în lotul "rechinilor".

Bătaie la final de meci
Partida de la Arad s-a disputat într-o tensiune permanentă, jucătorii celor două echipe fiind de mai multe ori la un pas să se încaiere pe gazon. Fundaşul rapidist Marius Constantin a fost, ca de obicei, principalul scandalagiu din tabăra giuleşteană. Mai întâi, fundaşul a fost aproape să-l lovească pe Marius Lăcătuş cu o minge pe care a aruncat-o nervos în afara gazonului. După încheierea partidei, nervii rapidistului au cedat, el având o intrare cu piciorul ca la karate asupra unui arădean. Un alt rapidist, Vasile Maftei, a fost la un pas să se bată cu un suporter arădean, care l-a ironizat pe giuleştean.

UTA - Rapid 1-0 (0-0)
A marcat: I. ştefan ("51)
UTA: Tudor - Balint, Rusu, Chiriţă, Bălan - Hidişan, Oncică (Jankovici "87), ştefan, Simion (Nădăban "78) - Mara, Apostu (Dănălache "59). Antrenor: Marius Lăcătuş.
Rapid: Coman - Constantin, Maftei, Rada (N. Constantin "71) - Bădoi, Săpunaru, Grigore (Negru "57), Art. Karamian - Buga, Zicu - V. Moldovan (Griffiths "46). Antrenor: Răvan Lucescu.
Arbitri: Sorin Corpodean - Ioan Onicaş, Dorin Mudura.
Stadion: UTA; Spectatori: 7.500

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite