Copos pierde controlul asupra Rapidului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copos va avea ce-i va reveni din cele 51% din AFC, plus ce a luat din noua societate, 6% prin Ana Holding, şi va ajunge la aproximativ 42% din SA", a spus proprietarul LaDorna, Jean Valvis. Noua

Copos va avea ce-i va reveni din cele 51% din AFC, plus ce a luat din noua societate, 6% prin Ana Holding, şi va ajunge la aproximativ 42% din SA", a spus proprietarul LaDorna, Jean Valvis. Noua societate pe acţiuni FC Rapid SA s-a înfiinţat pe 30 martie, la numai o zi fiind primită confirmarea şi din partea FRF, dar va intra propriu-zis în acţiune de la 1 iunie 2006, după terminarea acestui sezon. 70% din acţiuni vor fi deţinute de AFC Rapid, actualul club, care a participat prin drepturile federative ale jucătorilor, suma ridicându-se la 13 milioane de euro, iar restul de 30% au fost împărţite între mai multe persoane fizice sau juridice: Ana Holding, 6%, ISAF, 6%, Jean Valvis, 6%, Dinu Gheorghe, 3%, Florin Talpeş, 3%, Dan Ostahie, 3%, şi Dan Fati, 3%. "L-am promovat pe Dinu Gheorghe de la funcţia de preşedinte la cea de patron. Vrem să facem din Rapid un Manchester United al Balcanilor. Vom lista la bursă acest club, iar pentru acest lucru este nevoie de o transparenţă totală, ceea ce se va şi face. Veţi vedea pe site cât valorează jucătorii şi chiar şi alte date despre societate. Rapidul va fi condus printr-o guvernanţă corporatistă. Strategia va fi făcută de un colectiv, şi nu de o minte luminată ca până acum", a precizat Jean Valvis.

Buget de 6 milioane de euro pe an
Cei şapte acţionari care deţin 30% vor participa cu suma de 5,6 milioane de euro, partea lui Dinu Gheorghe fiind astfel de aproape 560 mii de euro. "Bugetul făcut de noi în cazul scenariilor celor mai pesimiste va ajunge la aproape 6 milioane de euro pe an, bani în care nu intră, de exemplu, eventualele vânzări de jucători. Acest buget va putea fi acoperit pentru o perioadă de doi ani", a adăugat bossul LaDorna. În cazul în care este nevoie de o decizie în ce priveşte clubul, va fi nevoie de un cvorum de 85%. "Deci, ca să poată fi luată o hotărâre, pe lângă Copos, mai trebuie să fie de acord încă jumătate din noi", a conchis Valvis. Acţionarii au convenit ca noua societate să fie listată la bursă, cel mai probabil acest lucru urmând a se întâmpla la începutul anului 2009. "Cred că în acel an se vor putea cumpăra acţiuni de către orice doritor. Sper să atragem cât mai mulţi suporteri şi poate mulţi dintre ei vor cumpăra acţiuni", a spus Dan Ostahie, directorul general al firmei Altex.

Dinu Gheorghe, preşedintele-patron
Una dintre surprizele apărute la constituirea societăţii pe acţiuni FC Rapid a fost şi apariţia printre acţionari a preşedintelui executiv Dinu Gheorghe. Acesta va deţine 3% din acţiuni şi va ocupa în continuare şi funcţia de preşedinte executiv. "Sunt, pentru prima dată, asociat într-o societate comercială. Jean Valvis m-a convins, şi sper să fiu liantul între acţionari şi echipă", a spus Vamă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite