Contract "pe bune"?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Rednic şi-a prelungit pentru încă doi ani înţelegerea cu Dinamo, dar la fel a procedat Cristi Borcea cu acelaşi antrenor, după returul pierdut acasă contra Benficăi

Mircea Rednic şi-a prelungit pentru încă doi ani înţelegerea cu Dinamo, dar la fel a procedat Cristi Borcea cu acelaşi antrenor, după returul pierdut acasă contra Benficăi

Directorul general al lui Dinamo, Cristi Borcea, a contracarat ieri informaţiile conform cărora Mircea Rednic este aproape de o despărţire de gruparea alb-roşie, din cauza relaţiilor tensionate existente. Totuşi, în România nu se respectă niciun angajament, mai ales în fotbal unde jocurile de culise, minciunile şi teatrul ieftin sunt la ordinea zilei.

Tehnicianul şi oficialul dinamovişti au apărut ieri în faţa jurnaliştilor pentru a face publică prelungirea înţelegerii dintre tehnician şi club. "Am făcut o alegere foarte bună când l-am adus pe Rednic la Dinamo. Am semnat un contract până în 2009 pentru a demonstra că suntem o familie. Nimeni nu va pleca de la Dinamo, iar Mircea va avea puteri depline să decidă transferurile. S-au modificat şi aspectele financiare ale contractului şi ambele părţi sunt mulţumite", a spus triumfător Borcea, care n-a recunoscut însă certurile din ultimul timp din curtea clubului, vizavi de banii negri veniţi de la Steaua pentru a bate pe CFR Cluj.

Au mai semnat un angajament în februarie

La rândul său, Mircea Rednic s-a declarat fericit să continue munca la clubul din Şoseaua Ştefan cel Mare. "Ne dorim foarte mult să ajungem în grupele Ligii Campionilor. O să aducem un fundaş şi un atacant, doi jucători de top. Vor reveni şi Predescu, şi Bălţoi", a declarat Puriul, care părea mai destins după tensiunile din ultimul timp. Totuşi, cei doi nu au putut explica de ce, după partida din februarie, pierdută de"câini" în faţa Benficăi Lisabona, au declarat, de asemenea, că Rednic şi-a prelungit contractul cu Dinamo. "A fost o prelungire verbală", a încercat să clarifice situaţia Borcea, fără succes, în timp ce Puriul a fost ceva mai tranşant: "Atunci cel care nu a vrut să semneze am fost eu. A fost doar un acord verbal între mine şi conducere". Directorul general al alb-roşiilor a negat că dinamoviştii ar fi primit bani de la Gigi Becali: "Aş fi acceptat bani de la Steaua, doar dacă Gigi Becali ar fi făcut o donaţie oficială către centrul nostru de copii şi juniori".

Şi cu ex-dinamovistul Ganea a fost păcăleală

Astă-iarnă, Cristi Borcea i-a prelungit contractul şi lui Ionel Ganea (foto), atunci responsabilul cu golurile la formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare, încercând să convingă lumea că atacantul va rămâne la Dinamo. Ulterior însă, Ganea a plecat la Rapid, acceptând oferta lui George Copos. În prealabil, atât el, cât şi Borcea pozau ca fiind mari prieteni şi părea că nimic n-avea să zdruncine unitatea dintre cei doi. În cele din urmă, Ganea a ales Giuleştiul pentru un salariu superior, însă fostul internaţional nu a mai marcat în ritmul obişnuit.

Dinamoviştii şi steliştii îşi spală imaginea

Prelungirile înţelegerilor dintre club şi antrenor sunt la modă în acest an la primele două clasate din Liga I, fiind gândite ca o stratagemă de minimalizare a momentelor dificile prin care trece echipa. Contractul dintre Rednic şi Borcea, de după eşecul din Cupa UEFA cu Benfica, nu a existat niciodată, aşa cum nici între Gigi Becali şi Cosmin Olăroiu nu a fost semnată o înţelegere legală, după ce Steaua a fost eliminată din Cupa României de Poli Timişoara. De altfel, latifundiarul din Pipera nu foloseşte angajamentele scrise în relaţiile pe care le-a avut cu foştii antrenori din Ghencea.

Puriul a fost reconfirmat în funcţie până în 2009 tocmai pentru a da impresia de normalitate, după ce dinamoviştii au fost acuzaţi că au primit banii de la rivalii din Ghencea pentru a evolua corect în campionat.

Dragomir recurge iar la diversiuni

Preşedintele LPF a declarat, zilele trecute, că orice declaraţie care nu va putea fi probată de conducătorii din fotbal va atrage depunctarea echipei de unde provine personajul respectiv. Toate bune şi frumoase, numai că Dragomir uită un amănunt important: deşi s-au vehiculat în ultimele zile tot felul de informaţii de bani negri care au circulat pentru a facilita victoria lui Dinamo în faţa lui CFR Cluj, nimeni de la LPF nu s-a autosesizat. "Am dat două milioane de euro pentru locul doi. Nu vă spun mai multe că ajung la puşcărie", a spus Gigi Becali, iar Dumitru Dragomir nu numai că n-a luat nicio măsură, ba chiar i-a luat apărarea finanţatorului stelist.

Mai mult, a sărit la gâtul ziariştilor pe care i-a acuzat că dezinformează. Ce uită domnul Dragomir este că acum şase -şapte ani proceda la fel: spunea că nu sunt blaturi, iar la "momentul zero", în 2003, a admis că au fost jocuri strategice, dar că s-a terminat cu acestea. De ce n-ar face la fel şi acum? Să spună azi că nu se dau bani negri la indirecte, iar peste 10 ani să ne transmită că aşa a fost, dar evenimentele s-au prescris.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite