Continuă hegemonia celor de la PSV Eindhoven

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa din Eindhoven a reuşit să-şi adjudece cel de-al treilea titlu consecutiv, confirmând statutul de forţă a fotbalului olandez. Eroul zilei pentru PSV a fost veteranul Philip Cocu,

Echipa din Eindhoven a reuşit să-şi adjudece cel de-al treilea titlu consecutiv, confirmând statutul de forţă a fotbalului olandez.

Eroul zilei pentru PSV a fost veteranul Philip Cocu, cel care a marcat golul cinci în victoria de duminică, 5-1 cu Vitesse Arnhem. A fost golul care a decis soarta campionatului şi ultimul din cariera mijlocaşului de 36 de ani. "E momentul perfect pentru o retragere. Mă hotărâsem de mai multă vreme să renunţ, dar am anunţat decizia mea după meciul cu Vitesse pentru a nu se face prea mare tam-tam pe această temă", a mărturisit Cocu, campion al Spaniei în 1999 cu FC Barcelona. Pentru PSV, titlul câştigat duminică e cel cu numărul 20, însă alb-roşii sunt departe de recordul rivalei Ajax Amsterdam, care are 29 de trofee. În ciuda succesului din acest sezon, managerul lui PSV, Ronaldo Koeman, e aproape de a fi concediat. Şefii campioanei nu uită că echipa a avut şi 11 puncte avans faţă de urmăritoare de-a lungul sezonului şi a fost aproape de a pierde trofeul în ultima etapă.

"Ca antrenor, mă simt vinovat pentru că nu am conservat acel avantaj. Conducerea va decide dacă rămân sau nu", susţine Koeman.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite