Contador a câştigat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Italianul Daniele Bennati s-a impus în ultima etapă a competiţiei desfăşurată ieri, în timp ce spaniolul a terminat Turul Franţei primul în clasamentul general La cei 24 de ani ai

Italianul Daniele Bennati s-a impus în ultima etapă a competiţiei desfăşurată ieri, în timp ce spaniolul a terminat Turul Franţei primul în clasamentul general

La cei 24 de ani ai săi, spaniolul Alberto Contador a devenit cel mai tânăr câştigător al Turului Franţei de la Jan Ullrich, în 1997. În plus, el este primul rutier ce reuşeşte să urce să se impună în această competiţie de la Miguel Indurain, în 1995.

Succesul său, la numai 23 de secunde în faţa lui Cadel Evans, din Australia, este al doilea cel mai strâns din istoria de 104 ani a Marii Bucle. "Acum că s-a terminat astfel, pot sărbători succesul în linişte. Ştiam că nu sunt dopat, aşa că am fost dispus să mă pun la dispoziţia organizatorilor dacă mi se cerea. Altfel, fiind nevinovat, nu am avut nimic de dovedit", a declarat ibericul.

Rasmussen dă în judecată organizatorii

În altă ordine de idei, ciclistul danez Michael Rasmussen a declarat că organizatorii Turului Franţei, Federaţia internaţională şi fosta sa echipă Rabobank i-au furat victoria în cea mai importantă competiţie ciclistă, când avea tricoul galben cu trei zile înainte de final.

Rasmussen a fost retras din cursă de echipa sa din cauză că nu a respectat prevederile federaţiei de a se supune controalelor inopinate. Din acest motiv, danezul intenţionează să-i dea în judecată pe organizatorii Turului Franţei!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite