Constantina Dita si Marian Oprea au fost alesi atletii anului 2005

0
Publicat:
Ultima actualizare:

DESEMNATA DREPT FEDERATIA cu cele mai bune rezultate in acest an, ca urmare a medaliilor cucerite la competitiile internationale oficiale, Federatia Romana de Atletism si-a premiat, in cadru

DESEMNATA DREPT FEDERATIA cu cele mai bune rezultate in acest an, ca urmare a medaliilor cucerite la competitiile internationale oficiale, Federatia Romana de Atletism si-a premiat, in cadru festiv, performerii anului 2005. La feminin, titlul a fost obtinut de Constantina Dita-Tomescu, sportiva care si-a trecut in palmares doua medalii de aur la Campionatele Mondiale de semimaraton, atat la individual, cat si cu echipa, precum si medalia de bronz la CM de la Helsinki, in proba de maraton.
Faptul ca am fost aleasa atleta anului reprezinta foarte mult pentru mine, mai ales ca este prima data cand mi se intampla asa ceva. 2005 este cel mai bun an al carierei mele. Am 35 de ani, si ma bucur ca am putut demonstra ca poti deveni campion chiar la o varsta inaintata", ne-a declarat Constantina Dita- Tomescu. La sectiunea masculina, primul loc a fost ocupat de triplusaltistul Marian Oprea, castigator al medaliei de bronz la Mondiale, care a incheiat sezonul pe primul loc in ierarhia internationala, cu performanta de 17,81 m. "Am mai primit acest titlu si anul trecut, dar acum este prima oara cand se organizeaza cu adevarat o festivitate de premiere. Sunt foarte multumit de ceea ce am realizat, mi-am batut recordul carierei, dar speram la o medalie mai stralucitoare la Mondiale. Putini stiu insa ca in finala am concurat cu anestezie, din cauza durerilor pe care le aveam la calcaiul drept, chiar la piciorul de bataie. Pana la urma, miam indeplinit obiectivul. Pentru la anul nu imi doresc decat sanatate. Daca nu voi avea probleme, sunt convins ca va veni si ziua in care voi sari 18 metri", a marturisit Marian Oprea. Un trofeu special a fost acordat echipei feminine de semimaraton, campioana mondiala, din care au facut parte, alaturi de Constantina Dita-Tomescu, Mihaela Botezan, Nuta Olaru, Luminita Talpo s si Adriana Partea. La juniori, laureatii anului sunt Bianca Perie, la feminin, si Tiberiu Talnar, la masculin. Perie a castigat medalia de aur in proba de aruncare a ciocanului la Campionatele Mondiale de cadeti, iar Talnar a fost vicecampion al lumii la saritura in lungime, la aceeasi competitie. Premiile speciale au fost acordate echipelor de cros, junioare si juniori, medaliate cu argint si bronz la Campionatele Europene.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite