Consilierii municipali se opun proiectului "Arena Bucureştilor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul pentru construirea unei arene sportive în Parcul Tineretului, iniţiat de municipalitate şi de Federaţia Română de Handbal, a fost amânat, prin aceasta reducându-se şansele României

Proiectul pentru construirea unei arene sportive în Parcul Tineretului, iniţiat de municipalitate şi de Federaţia Română de Handbal, a fost amânat, prin aceasta reducându-se şansele României de a găzdui Campionatul Mondial din 2009.
"Votaţi în băşcălie, fără să vă pese că acest proiect ar fi adus fonduri uriaşe oraşului dacă ar găzdui campionatul de handbal", s-a adresat viceprimarul Ludovic Orban consilierilor PSD şi PC care s-au opus acestei iniţiative. Proiectul "Arena Bucureştilor", care presupune construirea unei săli de 16.000 de locuri, de trei ori mai mare decât actuala Polivalentă din Parcul Tineretului, a fost prezentat în luna aprilie de primarul general Adriean Videanu, cu termene foarte precise: licitaţia se va ţine în iunie, lucrările vor începe în septembrie 2006, construcţia urmând să fie gata în august 2008, astfel încât să poată găzdui, în ianuarie 2009, Campionatul Mondial de handbal masculin. Tergiversarea aprobării proiectului întârzie procedurile de organizare a licitaţiei în luna iunie, astfel încât municipalitatea să găsească în timp util un investitor care să contribuie cu 50 milioane de euro la realizarea construcţiei. Noua arenă multifuncţională ar putea găzdui nu doar întreceri sportive, ci şi manifestări muzicale şi expoziţionale, spaţiul interior putând fi remodelat în funcţie de evenimente.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite