Confruntare între vecini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

FC Timişoara are cea mai scurtă deplasare dintre toate reprezentantele româneşti din Cupa UEFA, în Serbia, la Belgrad. Partizan, adversara timişorenilor, este una dintre cele mai

FC Timişoara are cea mai scurtă deplasare dintre toate reprezentantele româneşti din Cupa UEFA, în Serbia, la Belgrad.

Partizan, adversara timişorenilor, este una dintre cele mai titrate echipe din fosta Iugoslavie. Are 20 de titluri obţinute. 11 în campionatul Iugoslaviei, 8 în cel al Serbiei şi Muntenegrului şi unul în cel al Serbiei, după cum a evoluat istoria zbuciumată a vecinilor de la sud de Dunăre.

Gruparea sârbească a fost eliminată în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor de turcii de la Fenerbahce (2-2 la Belgrad şi 1-2 la Istanbul). Este prima echipă din estul Europei care a jucat o finală de Cupa Campionilor Europeni, pierdută cu 1-2 în faţa lui Real Madrid.

În sezonul 2004-2005, belgrădenii au reuşit să elimine două echipe româneşti din Cupa UEFA, pe Oţelul Galaţi (0-0 la Galaţi şi 1-0 la Belgrad), în turul 2 preliminar, şi pe Dinamo, în turul I (3-1 la Belgrad şi 0-0 la Bucureşti). La Partizan juca pe atunci actualul rapidist Pierre Boya.

"Cu siguranţă, va fi un spectacol contra lui Partizan, deoarece jucăm cu vecinii noştri. Partizan are o galerie înfocată! Vor fi două manşe foarte disputate. Este bine că va fi spectacol în tribune, şi la Timişoara, şi la Belgrad", a spus Alexa, căpitanul timişorenilor.

Meciul tur va avea loc la 18 septembrie la Timişoara, în timp ce returul se va juca pe 2 octombrie, la Belgrad.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite