Nadia Comaneci si Ilie Nastase promoveaza turismul românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Capitala Franţei devine, pentru o zi, capitala promovării turismului românesc. În faţa Primăriei Parisului este amenajat, cu prilejul celebrei competiţii de tenis de la Roland Garros, un teren de tenis care a fost pus la dispoziţia României pentru întreaga zi de vineri.

Aici, Ilie Năstase, unul dintre cei mai mari campioni de tenis ai lumii, va avea un schimb de mingii cu Peter McNamara, un alt "monstru sacru" al "sportului alb" şi va juca împreună cu trecătorii de pe esplanada de la Hotel de Ville (Primăria Parisului).

O altă glorie a sportului românesc, fosta gimnastă Nadia Comăneci, va lua parte la evenimentul organizat de Ministerului Turismului şi va acorda autografe pe cărţi poştale de promovare a turismului românesc, în cadrul campaniei "Romania, land of choice".

Deşi îşi anunţase şi el participarea, Gheorghe Hagi şi-a contramandat în ultima clipă prezenţa la Paris.

Reamintim că Ilie Năstase a câştigat, între alte competiţii, 57 de titluri la simplu, între care US Open (1972) şi French Open (1973) şi a fost finalist în Cupa Davis de trei ori, alături de Ion Ţiriac. În 2005, revista Tennis Magazine l-a plasat pe locul 28 între cei primii 40 de jucători din ultimii 40 de ani.

Nadia Comăneci a luat prima notă de 10 acordată vreodată la competiţiile internaţionale de gimnastică artistică (JO de la Montreal, 1976) şi a fost considerată un adevărat fenomen al gimnasticii, câştigând un număr impresionant de medalii de aur. Atât Nadia Comăneci, cât şi Ilie Năstase, sunt adevărate branduri ale României şi prezenţa lor la Paris poate trezi interesul pentru România în rândul celor care vor trece azi pe esplanada din faţa Primăriei Parisului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite