Cod penal pentru huligani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amenzile pentru huliganii străini care vor veni în Germania, pentru turneul final al Campionatului Mondial, pornesc de la 150 de euro, în cazul încălcării liniştii publice, şi ajung până la

Amenzile pentru huliganii străini care vor veni în Germania, pentru turneul final al Campionatului Mondial, pornesc de la 150 de euro, în cazul încălcării liniştii publice, şi ajung până la 1.200 de euro, pentru acte de violenţă grave.
Pedepsele sunt cuprinse într-un ghid dat ieri publicităţii de Ministerul de Justiţie german. Pentru injurii sau jigniri, microbistul străin va plăti 250 de euro, iar dacă opune rezistenţă forţelor de ordine, amenda este de 300 de euro. Sancţiunea pentru însemne extremiste este de 600 de euro, iar pentru instigare la violenţă, de 800 de euro. Autorităţile de la Berlin au publicat acest cod penal exclusiv pentru microbişti, pentru a evita aplicarea normelor obişnuite germane, care prevăd pedeapsa cu închisoarea în cazul unor astfel de abateri. Amenzile pot fi însă şi mai mari, a avertizat procurorul general din Dusseldorf, Klaus Bronny. La rândul său, ministrul de justiţie, Roswitha Mueller-Piepenkoetter, a declarat că, în cazul unor dovezi clare de infracţiune gravă, procedura de extrădare va fi accelerată. "Huliganii trebuie să ştie că nu rămân nepedepsiţi dacă folosesc Campionatul Mondial drept pretext pentru ieşiri violente", a avertizat ea. Autorităţile se aşteaptă, pe perioada turneului final, şi la o creştere a numărului hoţilor de buzunar, a blatiştilor în mijloacele de transport în comun şi a falsificatorilor de tot felul.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite