Cocoşi fără pinteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În meciul cu Coreea de Sud, terminat la egalitate, scor 1-1, Franţa a oferit o nouă prestaţie jenantă. Singura alinare? "Cocoşul galic" a marcat primul său gol la un turneu final după 369 de

În meciul cu Coreea de Sud, terminat la egalitate, scor 1-1, Franţa a oferit o nouă prestaţie jenantă. Singura alinare? "Cocoşul galic" a marcat primul său gol la un turneu final după 369 de minute, prin Thierry Henry.
Înainte de reuşita de duminică, ultimul gol al Franţei la Cupa Mondială data din 12 iulie 1998, de la finala cu Brazilia, scor 3-0. Oricum, evoluţia lui Zidane&Co. a fost aspru criticată de presa din Hexagon. "Un nou rezultat de egalitate care plasează Franţa cu un picior în groapă. Pentru că nu a ştiut să administreze un meci pe care l-a dominat, francezii se văd obligaţi să învingă Togo la o diferenţă de două goluri", a scris cotidianul "Aujourdhui en France", în timp ce "France Soir" a notat: "Drumul francezilor se poate opri. Totuşi, marcând rapid, păreau la adăpost. Însă au plătit din cauza carenţelor defensive şi a lipsei de realism în atac". În altă ordine de idei, fundaşul Lilian Thuram a egalat recordul lui Marcel Desailly, după ce a evoluat pentru a 116-a oară în naţionala ţării sale. Jucătorul lui Juventus nu a înscris decât două goluri, marcate în aceeaşi zi, 8 iulie 1998, în meciul cu Croaţia, din semifinalele CM din 1998.

Francezii, nemulţumiţi de arbitraj
"Sunt foarte mândru de acest rezultat înregistrat împotriva a ceea ce consider încă o mare echipă a Franţei. Sunt mulţumit că în prima repriză nu am luat decât un gol", a spus selecţionerul Dick Advocaat. De partea cealaltă, Raymond Domenech a cerut să fie acceptate reluările video în fazele controversate, el fiind de părere că Franţei i-a fost anulat un gol corect. "Reluările video ar ajuta la clarificarea situaţiilor-limită. Este păcat că la un asemenea nivel nu se foloseşte o asemenea tehnologie. Acum va trebui să jucăm un meci pe viaţă şi pe moarte cu Togo, fără a putea şti dacă vom reuşi calificarea în optimi", a declarat antrenorul Franţei.
În Coreea de Sud, partida a generat un interes uriaş. Conform poliţiei, nu mai puţin de 700.000 de suporteri au urmărit meciul în faţa ecranelor uriaşe instalate pe străzile din principalele oraşe ale ţării. Pentru a permite fanilor să se bucure, mai multe societăţi, între care Yahoo! Korea

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite