„Coco“, oprită din drumul spre Everest!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Crina Popescu nu a putut urca pe cel mai înalt vârf din lume, fiind nevoită să se întoarcă din drum din cauza apendicitei. Alpinista Crina „Coco“ Popescu intenţiona să urce în această primăvară pe Everest (8.848 m) şi să devină cea mai tânără femeie care termină circuitul „Seven Summits“.

Sportiva de 16 ani din Râşnov a plecat în 14 aprilie, din Kathmandu spre Tibet, propunându-şi să ajungă în tabăra de bază după cinci zile. Marţea trecută, însă, „Coco" a acuzat dureri abdominale mari, din Nyalam ea plecând la un spital militar aflat la 250 km distanţă. Supusă unor analize şi ţinută sub perfuzii, alpinista a aflat că are apendicită acută...

Însoţită de tatăl ei, Crina Popescu a revenit la Kathmandu, iar apoi în ţară, după o călătorie epuizantă (11 ore) cu avionul. Ea a fost operată de doctorul Viorel Dănilă, la Spitalul „Grigore Alexandrescu", iar sâmbătă s-a întors la Râşnov. „Sunt acasă, mă mişc ca un gândac şi mă uit la... amintiri „, a scris „Coco" pe blogul ei.

Taxa de munte, de 10.000 de euro, a fost pierdută

Tatăl alpinistei, Ovidiu Popescu, a declarat pentru „Adevărul" că e fericit că povestea a avut un final pozitiv, însă a recunoscut că a trecut prim mari emoţii. „Vă daţi seama cum sunt spitalele în pustietatea aceea". Revenirea în ţară, de urgenţă, a costat-o destul de mult pe „Coco" Popescu. Cum ea nu a mai putut urca pe Everest, taxa de munte de 10.000 de euro, care se achită pentru vârfurile din Himalaya, a fost pierdută. Tatăl alpinistei speră să mai recupereze ceva din pagubă. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite