"Cneazul", în formă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andrei Pavel este aproape de a depăşi bariera de 5.000.000 de dolari americani câştigaţi în carieră Jucătorul de tenis Andrei Pavel a trecut, marţi noapte, de germanul Dominik

Andrei Pavel este aproape de a depăşi bariera de 5.000.000 de dolari americani câştigaţi în carieră

Jucătorul de tenis Andrei Pavel a trecut, marţi noapte, de germanul Dominik Meffert, scor 3-6, 6-3, 6-2, 7-5, în primul tur al turneului de Grand Slam de la US Open.

Pentru victoria sa din primul tur, Andrei Pavel a primit un cec de 27.500 de dolari, ceea ce face ca veniturile sale din tenis să ajungă la valoarea de 4.998.745 USD, un record pentru un român.

În turul următor, "Cneazul" îl va întâlni pe croatul Ivan Ljubicic. Cei doi sportivi s-au întâlnit de cinci ori până acum, în două partide impunându-se Andrei Pavel. Ultimul meci s-a disputat anul acesta, la Umag (Croaţia), când românul l-a eliminat pe Ljubicic în primul tur.

O altă victorie a lui Pavel a fost la turneul de la Basel (Elveţia), tot în primul tur, dar în 2001. Până acum, românul a fost de zece ori pe tabloul principal de la US Open, iar cele mai bune performanţe au fost înregistrate în 2000 şi 2004, când a ajuns până în turul patru.

Anul trecut, "Cneazul" ar fi putut rămâne în istoria tenisului mondial printr-o victorie asupra lui Andre Agassi, care, la US Open, a participat la ultimul turneu din carieră. După un joc senzaţional, românul s-a închinat în faţa americanului, scor 7-6, 6-7, 6‑7, 2-6.

Gallovits a pierdut în primul tur

În competiţia feminină, Edina Gallovits a ratat calificarea, fiind învinsă de franţuzoaica Severine Bremond, scor 6-1, 7-5. Gallovits a rămas în competiţia de dublu, unde face pereche cu americanca Lilia Osterloh şi va întâlni în primul tur cuplul chinez Shuai Peng/Zi Yan, cap de serie numărul 10 al turneului.

Tot la dublu şi tot în primul tur mai joacă românca Andreea Ehritt-Vanc, care face pereche cu rusoaica Anastasia Rodionova şi va juca împotriva cuplului Lisa Raymond (Statele Unite)/Samantha Stosur (Australia).

Şarapova, lady in red

În primul tur la Flushing Meadows, rusoaica a reuşit să-i impresioneze pe spectatorii de pe arena Arthur Ashe venind îmbrăcată într-o rochie roşie ce avea încrustate 600 de cristale Swarovski.

"Rochia mă ajută în joc pentru că mă simt bine când sunt îmbrăcată cu ea", a spus rusoaica, ea având nevoie de numai 50 de minute pentru a trece de italianca Roberta Vinci, scor 6-0, 6-1.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite