Clujul, în febra Ligii Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru meciurile cu Chelsea, Bordeaux şi AS Roma biletele, locurile de parcare şi camerele de hotel sunt insuficiente Cu aproximativ o lună înainte de începerea Ligii Campionilor,

Pentru meciurile cu Chelsea, Bordeaux şi AS Roma biletele, locurile de parcare şi camerele de hotel sunt insuficiente

Cu aproximativ o lună înainte de începerea Ligii Campionilor, cartierul Gruia, care găzduieşte stadionul CFR-ului, este un mic şantier.

Două autobuze, care circulă din jumătate în jumătate de oră, fac legătura dintre zona centrală şi liniştitul cartier Gruia.

"Mare gălăgie e acuma la noi în zonă. Înainte parcă era o staţiune. Asta e, dacă ne-a trebuit revoluţie", spune o bunică din autobuzul 38, care urcă încet printre străzile înguste ale cartierului Gruia. După ce trece de păienjenişul de semafoare din centru, maşina intră pe strada Emil Racoviţă.

Aceasta este străjuită, ca de altfel tot cartierul, de imobile clasice cu un etaj sau două, vechi de vreo 100 de ani, care te aruncă într-o altă epocă. Eşti trezit la realitate de sunetul picamerelor. După două staţii şi mai multe străduţe făcute parcă pentru pitici, ajungi la stadion. Aici, din nou şantier.

Parcări insuficiente

Se lucrează atât la finalizarea tribunelor, cât şi la străzile care împrejmuiesc stadionul. Oricât de mult vor fi lărgite acestea şi orice artificii va face primăria pe celelalte străzi aflate în apropierea stadionului, mai mult de 100 de locuri de parcare în zonă nu vor exista.

Soluţia, un teren viran din apropiere, la Turnul paraşutiştilor şi parkingul din Piaţa Mihai Viteazul. În total, 1.000 de locuri de parcare. Mult mai puţin decât necesarul estimat la cel puţin 5.000 de maşini. În plus, traficul va fi infernal într-un cartier cu străzi înguste şi învechite.

21.150 de spectatori, capacitate maximă

Stadionul CFR "Dr. Constantin Rădulescu" are o capacitate de 23.500 de locuri, însă regulamentul UEFA permite scoaterea la vânzare numai a 90% din totalul de bilete. Aceasta însemnă că în ziua meciului pe stadion se vor afla, dacă se vând toate biletele, 21.150 de spectatori.

Dintre aceştia, cel puţin 1.175 vor fi suporterii echipei adverse din Anglia, din Italia sau din Franţa. Astfel, 5% din totalul biletelor vor fi trimise automat cluburilor Chelsea, AS Roma şi Bordeaux.

"Restul de bilete, sau mai bine spus pachete care vor cuprinde bilete la toate cele 3 meciuri, pentru că aşa se vor pune în vânzare, vor fi pentru oricine", a declarat purtătorul de cuvât al CFR, Tudor Pop. Acesta a precizat că preţul va fi stabilit abia la începutul săptămânii viitoare, iar pachetele vor fi puse în vânzare la mijlocul lui septembrie.

Bilete, doar cu buletinul

Sistemul actual de vânzare a biletelor face aproape imposibil pentru un suporter străin, care nu primeşte pachet de la propriul club, să participe la meciurile din Champions League ale CFR. "Biletele se cumpără pe bază de buletin. Pentru suporterii străini lucrăm la un sistem de vânzare on-line a pachetelor", ne-a mai spus Pop.

Programul CFR-ului

AS Roma - CFR Cluj.........................................16 septembrie
CFR Cluj - Chelsea................................................1 octombrie
Bordeaux - CFR Cluj..........................................22 octombrie
CFR Cluj - Bordeaux.............................................4 noiembrie
CFR Cluj - AS Roma...........................................26 noiembrie
Chelsea - CFR Cluj................................................9 decembrie

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite