Clujul Campionilor (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Voi sunteţi urmaşii Romei? Da, noi suntem urmaşii Romei! Ardeleni (Mureşan), olteni (Trică), munteni (Stăncioiu), portughezi, argentinieni, francezi sau uruguayeni, cu toţii reprezentăm CFR

Voi sunteţi urmaşii Romei? Da, noi suntem urmaşii Romei! Ardeleni (Mureşan), olteni (Trică), munteni (Stăncioiu), portughezi, argentinieni, francezi sau uruguayeni, cu toţii reprezentăm CFR Cluj şi România.Cu toţii am uluit aseară Europa! A fost, într-adevăr, fantastic.

Campioana României a jucat ca o mare echipă, revenind de la 0-1 pentru a conduce cu 2-1. Golurile CFR-ului au fost marcate de argentinianul Culio, în minutele 27 şi 49. Pentru vicecampioana Italiei a înscris internaţionalul Panucci, în minutul 17. Arbitrul rus Baskakov a dezavantajat flagrant echipa clujeană în minutul 60, când Culio, scăpat singur spre gol, a fost placat ca la rugby de brazilianul Cicinho.

Se impunea cartonaşul roşu! În celălalt meci disputat aseară în Grupa A, la Londra, Chelsea - Bordeaux 4-0.Astă-seară, la Bucureşti, intră în luptă şi vicecampioana României: Steaua - Bayern München.

Următoarea apariţie a lui CFR în Liga Campionilor: miercuri, 1 octombrie, la Cluj-Napoca, unde adversar îi va fi celebra Chelsea Londra!

CFR Cluj a învins cu 2-1 pe terenul vicecampioanei Italiei

Deţinătoarea titlului în România a debutat în Liga Campionilor cu o victorie uriaşă pe terenul lui AS Roma. Culio a fost eroul clujenilor, marcând două goluri.

Clujenii au început curajos meciul, profitând şi de jocul nehotărât al Romei, echipă care traversează o perioadă neagră. Yssouf Kone şi-a demonstrat experienţa de Liga Campionilor, fiind cel mai activ jucător din atacul ardelenilor în prima repriză.

Gazdele au ameninţat mai întâi prin Mirko Vucinici, care a trimis mingea în bară, apoi au deschis scorul printr-o lovitură de cap a veteranului Christian Panucci. Campioana Ligii I nu a cedat, a menţinut ritmul şi Culio a amuţit galeria romană după ce a marcat cu un şut de la marginea careului. Era începutul sfârşitului pentru AS Roma.

Sixto Peralta a trimis mingea în bară

În primele minute ale reprizei a doua, argentinianul Culio a mai detonat o bombă: l-a învins pentru a doua oară pe portarul Doni cu un şut năprasnic la colţul lung. Romanii au căzut total, iar în minutul 58 au fost salvaţi de o eliminare de către arbitrul rus Baskakov, după ce acelaşi Culio a fost faultat clar de Cicinho, aflat în postură de ultim apărător.

Chiar dacă au preluat treptat controlul jocului, romanii nu au reuşit să desfacă apărarea clujeană. Tot CFR-ul a fost echipa mai bună, iar Sixto Peralta a ratat o ocazie uriaşă, când mingea trimisă cu capul a lovit bara transversală a porţii lui Doni.

Au fost şi români care au ţinut cu AS Roma

Debutul clujenilor în Liga Campionilor nu a stârnit prea mult interes la Roma, unde fanii vicecampioanei Italiei nu s-au înghesuit să asiste la meciul favoriţilor. Cu două ore înainte de debutul partidei, în jurul arenei găseai mai mulţi reprezentanţi ai forţelor de ordine decât suporteri.

Pe lângă cei 300 de conaţionali care au ţinut partea echipei lui Mureşan şi Paszkany, am întâlnit şi români care au venit la meci pentru a încuraja echipa locală! Mihai, 16 ani, originar din Târnăveni, trăieşte şi munceşte în Italia şi este suporter al Romei.

Alături de consătenii Horaţiu (36 ani) şi Marius (33 ani), ambii suporteri stelişti, a venit la meci să susţină echipa lui Totti, deşi adversarii erau români de-ai lor.

<strong>AS Roma - CFR Cluj 1-2</strong>

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite