"Clujul lui Andone va opri dominaţia bucureşteană"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mulţi oameni, fie jucători, specialişti sau simpli suporteri, îl consideră pe Mircea Lucescu cel mai bun antrenor român. Tehnicianul lui Şahtior Doneţk (Ucraina) a acceptat să vorbească

Mulţi oameni, fie jucători, specialişti sau simpli suporteri, îl consideră pe Mircea Lucescu cel mai bun antrenor român. Tehnicianul lui Şahtior Doneţk (Ucraina) a acceptat să vorbească pentru "Adevărul" despre Liga I, care se reia astăzi, dar a admis că discută din poziţia omului "din afară".

Adevărul: Cum vi se pare Liga I?
Mircea Lucescu: De departe este cel mai interesant retur de campionat din ultimii 20 de ani, dacă nu chiar dintotdeauna. Lupta va fi una extraordinară.

- Pe ce vă bazaţi?
- Păi s-au băgat bani serioşi în transferuri, nu mai este doar o chestie de imagine a conducătorilor, interesul sportiv şi financiar este imens. Veţi vedea.

- Cine va câştiga campionatul?
- Din punctul meu de vedere, Clujul are toate şansele să oprească hegemonia echipelor din Bucureşti, pentru că are jucători care vor să se remarce la noi, apoi în Liga Campionilor, scopul final fiind să ajungă la echipe de top din Europa.

Această motivaţie este extraordinară, vă spune un antrenor care s-a confruntat la viaţa sa cu astfel de ipostaze. Ca să nu mai zic că şi "ochii" presei ţărilor din care provin jucătorii străini sunt aţintiţi asupra lor.

- Nu va avea rivali CFR?
- Plus că CFR are şi un antrenor foarte bun (n.r. - Ioan Andone), care ştie ce vrea şi care este foarte bine susţinut de o conducere ambiţioasă, dar şi de un Ardeal întreg. Eu nu am spus că nu vor avea rivali. Ba chiar le va fi foarte greu, dar totul se va decide în primele trei-patru etape.

- Ce echipă s-a întărit cel mai bine în această iarnă?
- Nu vă pot răspunde la această întrebare. Rapid este cea mai îndreptăţită să lupte cu CFR, dar vă spun, nu neglijaţi celelalte echipe din provincie. Ambiţia lui Dan Petrescu la Urziceni este imensă, la fel ca şi a lui Dorinel (n.r. - Munteanu) la Vaslui. Nici Timişoara nu stă rău. Sunt ferm convins că va fi un campionat încrâncenat.

- Adică dur…

- Este extrem de important ca după acest retur să nu avem jucători accidentaţi, mai ales că aria de selecţie pentru Euro 2008 nu este mare.

- Arbitrii?
- Nu ştiu cum va fi. Am auzit că sunt tot felul de discuţii pe tema asta. Nu cred însă că, într-o astfel de dispută, arbitrii vor avea un rol decisiv, pentru că sunt mai multe echipe implicate la vârf.

- Dar, în Ucraina, Şahtior va lua titlul?
- Este greu cu Dnepr Dnepropetrovsk, dar dacă noi nu vom mai face greşelile de anul trecut, atunci vom reuşi să ne impunem.

- Dnepr, cu Mazilu, este mai puternică?
- Rămâne de văzut. Mazilu este un jucător foarte bun, dacă mă gândesc la suma de transfer care a fost dată pentru el. Nu-i va fi uşor însă pentru că va juca într‑un campionat foarte greu.

- Raţ ce mai face?

- Răzvan a fost accidentat mult timp, a reluat pregătirea, dar nu a jucat deloc în această iarnă. Putea reveni mai repede, dar nici nu a vrut să forţeze pentru că se gândeşte mai mult la echipa naţională.

>> Mircea Lucescu este convins că sezonul de primăvară din Liga I va fi cel mai puternic din ultimii 20 de ani. Pentru că sunt mai multe echipe implicate în lupta pentru titlu, Il Luce nu crede în blaturi

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite