Clujenii plătesc cel mai bine în Liga I

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dintre principalele echipe din primul eşalon, echipa din Gruia pare a fi investit cel mai mult în salariile jucătorilor. Podiumul este completat de Dinamo şi Steaua. Rapid ocupă ultima

Dintre principalele echipe din primul eşalon, echipa din Gruia pare a fi investit cel mai mult în salariile jucătorilor. Podiumul este completat de Dinamo şi Steaua. Rapid ocupă ultima poziţie, fiind devansată de Universitatea Craiova

Topul întocmit se raportează la primele cinci poziţii din punct de vedere al salariilor jucătorilor. La fel ca şi la transferuri, Dinamo pare a-şi fi acontat şi acest clasament, fiind urmată îndeaproape de ardelenii de la CFR, care îşi anunţă de pe acum foarte clar intenţiile pentru sezonul următor. Surprinzător, ultima poziţie este ocupată de Rapid.

Sezonul 2007-2008 va fi, cu siguranţă, cel mai important din ultimii 17 ani, dacă nu chiar şi mai mult. Deoarece echipa care va câştiga campionatul va avea acces direct în grupele Ligii Campionilor, un vis la care nimeni nici măcar nu îndrăznea să se gândească acum doi-trei ani. De aceea, principalele formaţii din Liga I s-au apucat serios de treabă şi nu s-au mai uitat la bani, ca în alţi ani, când a venit vorba de investiţii în transferuri, dar şi în salarii.

După ce a dominat perioada de transferuri, campioana ţine obrazul subţire şi la capitolul salarii. Zicu, cel mai mediatizat jucător al momentului, este şi cel mai bine plătit din fotbalul nostru, cu 400.000 de euro pe sezon. Lobonţ "ţine aproape" şi el, fiind remunerat cu 300.000. La fel cât primesc şi Amoreirinha (CFR Cluj), Rădoi (Steaua) şi Karamyan (Poli Timişoara). Totuşi, dacă ne raportăm la paritatea euro-dolar, echipa din Gruia plăteşte cel mai bine. Revenit din campionatul coreean, Neaga (Steaua) s-a ales şi el cu 250.000 de euro pe sezon, la fel ca Trică (CFR), reîntors din Bulgaria, însă mai mult cu 50.000 decât, spre exemplu, Vali Năstase, Bratu, Niculescu şi Dănciulescu (toţi de la Dinamo). Deşi în clasamentul primilor cinci, trupa din Ghencea se află abia pe locul patru, trebuie menţionat că, pe lângă Paraschiv, mai sunt trei jucători (Nicoliţă, Iacob şi Thereau), care câştigă 150.000 de euro pe sezon.

Comparaţiile îi dezavantajează clar pe giuleşteni.

Rămaşi fără artileria grea în această vară, Rapid ripostează foarte timid prin fostul golgheter Ionuţ Mazilu, care este cel mai bine plătit jucător alb-vişiniu, cu 150.000 de euro pe sezon. Principalul transfer al verii în Giuleşti, Grigorie, a primit doar 110.000 de euro, sumă pe care o va lua în primii doi ani de contract, pentru ca în al treilea să încaseze 150.000 de euro. Puţin, mult prea puţin, pentru o echipă care a anunţat că vrea să se lupte pentru titlu.

Până şi Craiova stă mai bine la acest capitol, Njock şi Wobay fiind plătiţi foarte bine, chiar dacă evoluţiile ambilor nu s-au ridicat momentan la nivelul aşteptărilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite