Cluburile riscă retrogradarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza excaladării violenţelor în jurul competiţiilor de fotbal, pe tot cuprinsul Europei, organismul internaţional a înăsprit sancţiunile.FIFA a emis o circulară prin care modifică un

Din cauza excaladării violenţelor în jurul competiţiilor de fotbal, pe tot cuprinsul Europei, organismul internaţional a înăsprit sancţiunile.
FIFA a emis o circulară prin care modifică un articol al Codului Disciplinar. Articolul 55 din respectivul regulament stipulează că, în urma unui act sau exprimare având caracter discriminatoriu sau injurios, clubul va fi suspendat cinci jocuri din orice competiţie, iar în plus se va aplica o suspendare a stadionului şi o amendă de minimum 20.000 de franci elveţieni. Dacă asemenea acţiuni vor fi făcute de un oficial, atunci amenda va fi de 30.000 de franci elveţieni. De asemenea, clubul va răspunde financiar şi dacă suporterii săi afişează bannere cu conţinut discriminatoriu ori injurios sau dacă se comportă într-o asemenea manieră. Noua prevedere introduce prin paragraful patru şi deduceri de puncte pentru cluburile ai căror jucători, oficiali sau spectatori se comportă într-o manieră discriminatorie sau injurioasă. La prima abatere, echipa va fi penalizată cu trei puncte, la a doua, cu şase puncte, iar la a treia abatere, clubul va fi retrogradat. Dacă meciul nu are puncte puse în joc, cum este cazul partidelor din Cupa României, echipa în cauză va fi descalificată. "Toată lumea va fi cu ochii pe noi. Sper ca suporterii să dea dovadă de decenţă, pentru că altfel toate cluburile din România ar putea fi excluse din cupele europene. Regulamentele sunt clare în acest sens", a precizat Florin Prunea.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite