Cluburile cer o pasuire de la ANAF

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducatorii de club din Divizia A au intrat in alerta maxima dupa ce presedintele ANAF a declarat ca pana pe data de 25 octombrie toate cluburile de fotbal trebuie sa-si plateasca datoriile catre

Conducatorii de club din Divizia A au intrat in alerta maxima dupa ce presedintele ANAF a declarat ca pana pe data de 25 octombrie toate cluburile de fotbal trebuie sa-si plateasca datoriile catre stat. Sechestrarea averii patronului stelist Gigi Becali a fost primul semn ca de data acesta nu se glumeste si ca vesnicele amanari de care fotbalul a avut parte in ultimii 15 ani nu se vor mai repeta. Cu toate acestea, presedintii din fotbalul romanesc sunt de parere ca, daca nu se va apela la o reesalonare a datoriilor, cluburile vor inceta sa mai existe. Eterna rivala a Stelei, Dinamo, ocupa locul doi in topul datornicilor, cu creante de 6.800.000 de euro. Presedintele Nicolae Badea este de parere ca ANAF trebuie sa dea dovada de intelegere pentru ca formatia din Stefan cel Mare sa-si poata continua in mod normal activitatea. ,Nu cred ca exista vreun club care sa poata plati, in prezent, datoriile. Trebuie cautata o masura rationala pentru ca statul sa-si recupereze banii, iar cluburile sa-si poata continua activitatea. Este neaparat nevoie de o reesalonare. Nu vorbim de favoruri sau compromisuri, ci de un cadru normal. Chiar si din punct de vedere conventional, ar fi normal pentru ca, in alte domenii de activitate, firmele sunt privatizate prin stergerea unor dobanzi sau penalitati", a declarat Badea, care nu este de acord cu datoria trecuta in dreptul lui Dinamo. ,Am solicitat o reesalonare in paralel cu evaluarea unor date reale, pentru ca am contestat o parte din datorii. Nu s-a ajuns aici prin refuzul de a plati, ci din indisponibilitate de a plati". Si cel mai vechi presedinte din Divizia A, Jean Padureanu, crede ca formatia sa, Gloria Bistrita, poate supravietui numai printr-o pasuire acordata de ANAF. Clubul ardelean se afla la coada listei datornicilor cu ,doar" 300.000 de euro datorii. ,Domnul Bodu are dreptate pe fondul problemei, numai ca atat noi, cat si celelalte cluburi cerem o pasuire. In acest timp ne putem recupera si banii din drepturile de televizare de la Liga. Cu 60-70 la suta din acesti bani, noi am putea sa ne platim toate datoriile in 3 ani. Daca nu, riscul e ca noi sa ne desfiintam, iar statul sa nu-si primeasca banii", a precizat Padureanu.

Dumitru Dragomir:
"Este o razbunare"
Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, este de parere ca masura luata de ANAF este o razbunare care ar putea distruge fotbalul romanesc. ,Toata lumea se repede in fotbal pentru ca s-au calificat trei echipe si trebuie distrus si fotbalul. Este o razbunare. S-ar putea ca una dintre echipe sa nu se prezinte in grupe si atunci am fi de rasul intregii omeniri", a afirmat Dragomir. Chiar si presedintele dinamovist Nicolae Badea este de parere ca disputa dintre Gigi Becali si presedintele ANAF a grabit sechestrarea averii latifundiarului din Pipera: ,Se ajunge la dispute mediatizate care treptat se transforma in dispute personale", a precizat oficialul dinamovist. De altfel, si capitanul lui Dinamo, Florentin Petre, i-a luat apararea finantatorului stelist. ,Imi pare rau. Probabil va fi un pas inapoi al nostru, pentru ca era un om care investea si fotbalul romanesc avea de castigat de pe urma lui. Se poate intampla oricui, asa ca nu e bine sa razi de necazul altuia", a declarat mijlocasul dinamovist.

Declaratii ale presedintilor de cluburi
"FC ArgeS, fara penalitati are de platit cam 25-26 de miliarde de lei vechi, bani pe care i-am putea plati in 10-15 ani, in nici un caz pana pe 25 octombrie". (Viorel Ilinca, presedinte FC Arges)
"Daca se respecta legea, sa ne execute silit atunci. Daca nu exista o minima intelegere din partea ANAF, atunci singura solutie este inchiderea clubului si achitarea datoriilor". (Niculai Ciulu, vicepresedinte Poli Iasi)
"Noi n-am ascuns datoriile pe care le avem si nici n-am incercat sa vindem actiunile catre persoane fara venituri pentru a pacali ANAF. Daca se pune sechestru la FC National ar fi ceva ilegal, spun asta bazandu-ma pe Codul de procedura fiscala la care face referire si domnul Bodu". (Constantin Iacov, presedinte FC National)
"Pana sa vina Sebastian Bodu sa ne puna sechestru sau mai stiu eu ce, asteptam si noi o lege a sportului care sa ajute intr-adevar sportul". (Marius Stan, presedinte Otelul Galati)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite