Cluburile din Liga I, ameninţate cu retrogradarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul de licenţiere al UEFA, Andrea Traverso, a fost ieri prezent la sediul FRF pentru a le transmite reprezentanţilor cluburilor din Liga I noile condiţii de licenţiere. "Sistemul

Directorul de licenţiere al UEFA, Andrea Traverso, a fost ieri prezent la sediul FRF pentru a le transmite reprezentanţilor cluburilor din Liga I noile condiţii de licenţiere.

"Sistemul de licenţiere al UEFA este un model care trebuie integrat de fiecare federaţie naţională. Din punctul de vedere al sancţiunilor, se poate ajunge şi până la excluderea unui club din toate competiţiile, dacă se va descoperi că sistemul nu a fost implementat aşa cum prevede UEFA. Pentru a putea participa la sezonul competiţional 2008-2009, toate cluburile trebuie să fie licenţiate conform noilor criterii. Pentru a fi siguri că puteţi organiza meciuri de Cupa UEFA sau Liga Campionilor pe terenurile proprii, trebuie să vă asiguraţi dacă acestea corespund criteriilor de licenţiere. Dacă nu, va trebui să schimbaţi locul de disputare a partidelor", a spus Traverso.

Directorul departamentului relaţii internaţionale din cadrul FRF, Florin Prunea, a avertizat că mesajul UEFA este clar: "Nu avem decât un singur stadion capabil să găzduiască meciuri din Liga Campionilor. Sper să avem măcar unul pentru echipa naţională. Sunt anumite cluburi care vor să scape de datorii înfiinţând o nouă societate, şi acest lucru nu va mai fi admis. Trebuie să ne aliniem la lumea civilizată a fotbalului mondial, altfel vom ajunge să jucăm numai între noi. Sper ca în viitor să nu se mai întâmple un nou caz Sportul Studenţesc. Am avut dreptate şi în cazul Jiului Petroşani, care nu trebuia să primească licenţa". În altă ordine de idei, Mircea Sandu a declarat că FRF va analiza în următorul Comitet Executiv posibilitatea ca echipele din campionatul intern să poată evolua cu cinci jucători extracomunitari pe teren.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite