Clasamentul lui "Vâlcea"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când am aflat că Sorin Corpodean e arbitrul numărul 1 în România, aşa cum a anunţat, sâmbătă, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, mi s-a părut că asist la o

Când am aflat că Sorin Corpodean e arbitrul numărul 1 în România, aşa cum a anunţat, sâmbătă, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, mi s-a părut că asist la o farsă, fiindcă o glumă mi se părea mult prea puţin. Cred că onorabilul Costică Vâlcea i-a omis din ierarhie pe ministrul Codruţ şereş, pe consultantul bulgar Stamen Stanchev ori pe Adrian Porumboiu. A uitat nişte piese, într-adevăr grele, care ar fi făcut clasamentul mai hazliu, nu aşa macabru cum arată în momentul de faţă.
Ca totul să fie trendy, ni s-a adus la cunoştinţă că lista FIFA a rămas cu şapte locuri pentru România, iar Marian Salomir, campionul meciurilor stricate, bineînţeles fără intenţie, rămâne bine mersi să defileze cu cinstea în fluier pe plan internaţional. Ce mă uimeşte este faptul că acest Constantin crede că noi suntem mari cretini, iar el, un tip mai mult decât inteligent.
Dacă a recunoscut că multe meciuri au fost făcute "ţăndări", la unele nu s-a pronunţat, fiindcă atingea penibilul, alteori a trebuit să-l scoată pe fiul său Augustus din mari încurcături, onorabilul domn Constantin n-ar fi trebuit să ne arate clasamente de felul celor realizate pe vremea lui Nicolae Ceauşescu. Atunci când recoltele la grâu erau umflate ca să dea bine la populaţie sau la conducătorul suprem.
După unul dintre cei mai slabi ani ai arbitrajului românesc, l-aş fi văzut pe domnul Costică cu un pix în mână, completând o foaie albă pe care să-şi scrie demisia, s-o semneze, apoi să consemneze ierarhii lângă bradul de Crăciun pentru cadouri în sânul familiei. Sunt sigur că ar fi fost mult mai inspirat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite