Civilizaţia sportului: Păcatele şi păcătoşii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa sportivă internaţională a fost plină în ultima vreme de acuzaţii la adresa unor importante foruri sportive (FIFA, UEFA).

Edmondo de Amicis surâde din prăfuitele  pagini ale cărţii sale „Cuore". Cine mai crede în curăţenia sufletească? Nu vă încearcă o îndoială  asupra sincerităţii declaraţiilor pe care le citim zilnic?

La Nagano, în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă din 1998, s-a vorbit şi s-a scris la un moment dat despre Tribunalul Arbitral al Sportului. Vă mai amintiţi intervenţia acestui for suprem care a restituit medalia olimpică de aur unui snowboard-ist găsit dopat? Tribunalul are sediul în Elveţia. Tot acolo se găseşte şi Comitetul Internaţional Olimpic. O simplă coincidenţă. Mâine-poimâine vom afla că membrii Tribunalului Sportului au beneficiat de niscaiva avantaje (excursii, burse pentru copii, garnituri de mobilă alese de soţii, arme de vânătoare etc.)

Am citit o teză interesantă de doctorat cu titlul „Influenţa sportului asupra conduitei omului". Vom reveni asupra ei. E vorba despre viciu, virtute şi marele public care suportă „mişculaţiile" din sportul mondial.

"Nu vă încearcă o îndoială  asupra sincerităţii declaraţiilor pe care le citim zilnic?"

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite