Civilizaţia sportului: Fotbalul mixt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colegul nostru Mihai Mironică se întreba cum va vota domnul Marian Pălărie – reprezentantul fotbalului feminin în Comitetul Executiv al FRF – la şedinţa care va hotărî dacă Răzvan Lucescu va rămâne selecţioner al echipei naţionale.

Am aflat de la „Surse" (probabil mincinoase ca majoritatea lor) că dl. Pălărie a vehiculat în culisele Comitetului Executiv următoarea idee: „Echipele masculine să aibă dreptul de a avea trei jucătoare în posturile de portar şi înaintaş, cu recomandarea „vârf de atac". Dreptul de joc al femeilor în echipele masculine de fotbal nu contravine niciunui regulament. Spectacolul  fotbalistic va fi mai frumos, pentru că vor dispărea faulturile grosolane, criticate şi huiduite de toată lumea. Când fundaşul X va fugi după atacanta Mărioara, care i-a luat-o înainte, singură, înspre poartă, nu va îndrăzni să facă un fault grosolan. Orice spectacol poate fi jucat atât de bărbaţi, cât şi de femei. Vezi legătura  cu teatrul: farmecul rolurilor în travesti din antichitate şi până acum. Coana Chiriţa jucată de Milo, Aristiţa Romanescu în „Spiridon" ş.a.m.d..

În concluzie, spune dl. Pălărie, fotbalul nostru va avea de câştigat din toate punctele de vedere, dacă femeile vor juca împreună cu bărbaţii.Susţinem propunerea dacă va fi „scoasă din pălărie" la viitoarea şedinţă a Comitetului, chiar dacă s-ar putea să ne trezim cu nişte cucuie în cap de la soţiile fotbaliştilor noştri. Riscul e destul de mare. Dar merită, fiindcă marcajul om la om va fi foarte interesant de văzut ca şi finalul meciurilor, schimbul de tricouri. 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite