Civilizaţia sportului: Banii şi oamenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Am anticipat la Mondialul din 1994 ce se va întâmpla cu fotbalul românesc despre care acum nu mai e aproape nimic de comentat.

Atitudinea jucătorilor care amestecă amatorismul cu profesionalismul, campionatul de nivel scăzut, „subţirimea" naţionalei, atmosfera de pe stadioane, certurile din emisiunile tv dintre bişniţari, cartofori, miliţieni, ciobani, toate acestea arată că „pacientul" e grav bolnav şi trebuie făcut ceva pentru a-l salva de cancerul neputinţei. La ce bună patima pentru meciurile din campionat, dacă la proba Europa echipele româneşti sunt victime sigure?

Revirimentul fotbalului românesc e încă departe. Foarte departe. El ţine şi de bani, dar şi de oamenii care îl administrează. Insultele dintre diverse persoane cu unele funcţii în fotbalul românesc abundă. Ştirile sportive tv nu se mai ocupă de sport, ci de duelurile verbale ale unor personaje pe care le compătimim fiindcă unele dau semne de paranoia. Colac peste pupăză, fobalul românesc este implicat şi în scandalul meciurilor trucate.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite