Cinste lui, arbitrului!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Golul lui Goian a fost marcat din ofsaid, fără ca centralul Kyros Vassaras sau asistentul de pe acea parte să anuleze reuşita fundaşului stelist. Singurul gol al meciului România - Olanda nu

Golul lui Goian a fost marcat din ofsaid, fără ca centralul Kyros Vassaras sau asistentul de pe acea parte să anuleze reuşita fundaşului stelist.

Singurul gol al meciului România - Olanda nu a fost regulamentar (1-0). După meci, deşi nu au vrut să comenteze, tricolorii nu şi-au putut ascunde o oarecare satisfacţie, după ce naţionala României a fost dezavantajată grav în ultimele preliminarii.

Coincidenţă sau nu, odată cu alegerea preşedintelui FRF, Mircea Sandu, în comitetul executiv al UEFA, zilele când Kim Milton Nielsen sau Urs Meier ne făceau să aruncăm televizorul pe geam au apus. Pe lângă faptul că România nu a mai fost dezavantajată de arbitri în aceste preliminarii, naţionala lui Piţurcă a fost sâmbătă chiar beneficiara unei erori de arbitraj, şi asta într-un meci cu o superputere a fotbalului european, Olanda.

La conferinţa de presă de după meci, ofsaidul de la golul lui Goian a fost unul dintre subiectele fierbinţi. Abordat de presa olandeză, Piţurcă a precizat zâmbind: "Şi Kuyt a marcat la ultima noastră înfrângere în Olanda după un fault grosolan şi noi nu am mai spus nimic". În schimb, Goian a fost tranşant: "Ce arată tabela? Pe mine asta mă interesează".

Greşeala centralului Vassaras şi a tuşierului Dimitrios Saraidaris e cu atât mai neaşteptată cu cât în campania pentru ultimul european, cel din 2004, România a avut parte de arbitraje "criminale". Rusul Valentin Ivanov a închis ochii la un penalty clar la meciul de la Bucureşti, cu Norvegia (0-1), pentru ca Lubos Michel să inventeze comic un penalty la returul partidei cu nordicii (1-1).

La Copenhaga, deja faimosul elveţian Urs Meier a prelungit meciul România - Danemarca (2-2) până când danezii au reuşit să egaleze, lăsându-ne să vedem turneul din Portugalia la televizor. Datorită victoriei de sâmbătă, elevii lui Victor Piţurcă s-au distanţat la trei puncte de Olanda şi la cinci de Bulgaria.

În acest moment, pentru a fi siguri că la anul vor merge la turneul din Austria şi Elveţia, tricolorii mai au nevoie de şase puncte, pe care le pot obţine din meciurile cu Luxemburg şi Albania. Olanda are nevoie însă de şapte puncte din ultimele trei partide, în timp ce Bulgaria este obligată să bată în toate meciurile rămase.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite