Cinci fete pentru o medalie de aur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A fost definitivată componenţa lotului feminin de gimnastică pentru Campionatele Europene de la Volos (Grecia), singurele probleme rămânând la băieţi, unde numai trei sportivi sunt siguri de

A fost definitivată componenţa lotului feminin de gimnastică pentru Campionatele Europene de la Volos (Grecia), singurele probleme rămânând la băieţi, unde numai trei sportivi sunt siguri de convocare. Obiectivul federaţiei este păstrarea titlurilor pe echipe, pe care ţara noastră le deţine atât la feminin, cât şi la masculin.
Delegaţia tricoloră va pleca spre Grecia în două tranşe, fetele, pe 24 aprilie, urmând a intra în concurs după trei zile, iar băieţii, pe 30 aprilie, concursul la masculin desfăşurându-se între 4 şi 7 mai. Cele cinci fete, Cătălina Ponor, Sandra Izbaşa, Dana Druncea, Floarea Leonida şi Steliana Nistor, antrenate de trei tehnicieni, Matei Stănei, Nicolae Forminte şi Eliza Stoica, sunt deja în pregătire la Bucureşti. Este pentru prima dată când lotul nu este condus doar de antrenorul coordonator, după ce două dintre componente, Ponor şi Leonida, nu au mai acceptat sistemul centralizat de la Deva, şi s-au pregătit separat, la cluburile lor, Farul, respectiv Steaua (antrenoarea Leonidei fiind Eliza Stoica, soţia preşedintelui FRG). "Nu am nimic de împărţit cu Nicolae Forminte. Suntem în aceeaşi sală şi ne vedem fiecare de treburile lui. Avem stiluri diferite de antrenament", a spus tehnicianul Cătălinei Ponor, Matei Stănei, care a avut, în trecut, câteva contre dure în presă cu antrenorul lotului olimpic de la Deva. "După Mondialele din Australia ne lăsasem amândoi, şi eu, şi Cătălina. La începutul acestui an am revenit asupra deciziei. Dacă eleva mea prinde din nou gustul medaliilor la Volos, este posibil ca ea să meargă mai departe şi la Mondialele de la sfârşitul acestui an", a declarat Stănei despre posibila retragere a multiplei campioane.

Băieţii mai au trei verificări
Din cauza faptului că băieţii vor intra în competiţie mai târziu decât fetele, antrenorul lotului, Dan Grecu, nu se grăbeşte să definitiveze echipa cu care va ajunge la Volos. "Mai avem trei verificări, lotul urmând a-l anunţa la finalul acestei săptămâni", a precizat tehnicianul. "Siguri de locurile lor sunt Marian Drăgulescu, Răzvan şelariu şi Daniel Popescu. Ceilalţi cred că vor fi Alin Jivan şi Flavius Koczi, dar vom vedea", a adăugat Grecu. La Europenele de la Volos nu se vor disputa finalele la individual compus, concursurile urmând a se desfăşura doar la echipe şi pe aparate. "Cătălina Ponor, Sandra Izbaşa, Marian Drăgulescu şi Răzvan şelariu. Pe ei ne bazăm cel mai mult când ne gândim la medalii", a menţionat secretarul FRG, Mircea Apolzan.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite