Ciclismul, exclus de la Olimpiadă?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandalurile de dopaj pun în pericol însăşi existenţa acestui sport "În cazul în care ciclismul nu-şi rezolvă problemele cu dopajul, eu propun ca acest sport să fie exclus de la

Scandalurile de dopaj pun în pericol însăşi existenţa acestui sport

"În cazul în care ciclismul nu-şi rezolvă problemele cu dopajul, eu propun ca acest sport să fie exclus de la Olimpiadă. Îi discreditează pe cei care sunt oneşti şi care nu se dopează. Cei care se află în fruntea acestui sport trebuie să ştie că dacă nu reuşesc să-l cureţe, dar să-l cureţe definitiv, atunci, ciclismul nu mai are ce căuta la Olimpiadă. Trebuie să punem presiune asupra celor implicaţi în acest sport, pentru că altfel lucrurile nu se vor îndrepta", a declarat un membru al Comitetului Olimpic Internaţional, Rene Fasel.

Câştigătorul Turului Franţei de anul trecut nu şi-a putut apăra coroana din cauză că a fost descoperit dopat înainte de începerea competiţiei, iar săptămâna trecută alţi doi rutieri de top au fost excluşi din acelaşi motiv: hazahul Alexandre Vinokourov şi deţinătorul tricoului galben, danezul Michael Rasmussen. Dar preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional, Jacques Rogge, s-a declarat împotriva unei astfel de variante. "Să excluzi ciclismul de la Olimpiadă nu este o soluţie.

Trebuie să vedem situaţia în perspectivă. Sportivii care participă la Turul Franţei, din acest an, şi-au schimbat mentalitatea radical. Apoi, din ce în ce mai mulţi rutieri sunt prinşi dopaţi, ceea ce înseamnă că avem un sistem de testare foarte eficient", a declarat Jacques Rogge, aflat într-o vizită la Belgrad.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite