26 octombrie, zi specială în fotbalul românesc. S-a născut un mare căpitan, dar a murit un geniu!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Azi lumea fotbalului românesc poate aplauda şi trimite felicitări dar şi poate vărsa o lacrimă în memoria unui fost mare fotbalist.

La 26 octombrie 1980 s-a născut Cristi Chivu, fostul căpitan al echipei naţionale. Chivu şi-a început cariera la CSM Reşiţa, unde l-a avut antrenor chiar pe tatăl său, Mircea Chivu, care a decedat însă la 17 ani. De la Reşiţa, Chivu a plecat la Universitaea Craiova, unde astat numai un an, pentru că în 1999 a fost transferat de Ajax Amsterdam. Acolo a stat patru sezoane, apoi alte patru la AS Roma, iar din 2007 este la Internazionale Milano, care i-a prelungit în această vară contractul pe încă doi ani.
Chivu a jucat 12 ani la echipa naţională, pentru care a strâns 75 de selecţii şi a marcat 3 goluri. El a fost căpitanul tricolorilor timp de zece ani.

Chivu

Cinci ani fără Dobrin

Tot la 26 octombrie, dar în 2007, România a pierdut unul dintre cei mai mari fotbalişti din istoria ei, pe Nicolae Dobrin. Gâscanul s-a stins la fix 60 de ani şi două luni, răpus de un cancer pulmonar. Gicu Dobrin a fost şi va rămâne simbolul lui FC Argeş, echipă pentru care a jucat din 1961 până în 1983, cu o pauză de doi ani (1981 şi 1982) când a jucat la Tărgovişte.
Nicolea Dobrin a evoluat de 48 de ori pentru echipa naţională şi a înscris de şase ori. A făcut parte din lotul tricolorilor, care a participat la Campionatul Mondial din Mexic 1970, însă acolo n-a prins niciun minut. Dobrin a fost curtat insistent de Real Madrid, la începutul anilor 1970, însă Partidul Comunist a refuzat să-i acorde transferul.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite