Chivu, la Inter Milano!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românul va evolua în următoarele cinci sezoane pentru campioana Italiei şi va primi un salariu anual de 4,5 mil. de euro Una dintre cele mai importante publicaţii din lume, "Gazzetta

Românul va evolua în următoarele cinci sezoane pentru campioana Italiei şi va primi un salariu anual de 4,5 mil. de euro

Una dintre cele mai importante publicaţii din lume, "Gazzetta dello Sport", a anunţat, ieri, că oficialii cluburilor AS Roma şi Internazionale Milano au ajuns la un acord privind transferul lui Cristian Chivu. Impresarul fotbalistului, Victor Becali, a spus, tot ieri, că nu ştie nimic despre tranzacţie, dar a lăsat de înţeles că transferul poate fi parafat în orice clipă.

Cotidianul a anunţat că preşedintele milanezilor, Massimo Moratti, a purtat, marţi, o discuţie telefonică cu Rosella Sensi, administratorul delegat al celor de la AS Roma, în urma căreia cei doi au ajuns la o înţelegere privind transferul lui Chivu, campionii urmând a achita în schimb 12 milioane de euro. Mai mult, banii ar urma să fie viraţi în aceste zile. Contactat telefonic, Victor Becali, impresarul jucătorului, a dat un răspuns evaziv, în stilu-i caracteristic. "Eu nu sunt la Milano, ci pe Calea Floreasca, la sediul firmei noastre. Pe noi nu ne-a chemat nimeni la Milano, pentru negocieri". Deşi Becali a spus că nu crede în informaţiile care apar în ziare, totuşi a lăsat de înţeles că transferul lui Chivu se poate rezolva oricând: "Ce dacă au scris italienii? Eu mă iau doar după realitate. Nu ştiu însă ce se poate întâmpla în şase ore sau într-o zi. Oricum, faţă de alţi ani, de data aceasta, Cristi are şanse mari să schimbe echipa pentru că mai are doar un an de contract cu Roma". Cristi a refuzat, în urmă cu două săptămâni, oferta de prelungire a contractului făcută de AS Roma, care i-a oferit numai 2,5 milioane de euro pe sezon, la care se adăugau diverse bonusuri.

Al patrulea român la Inter

Chivu va fi al patrulea român care va evolua pentru Inter Milano, după Mircea Lucescu, care i-a antrenat pe "nerazzuri" în sezonul 1997-1998, Adi Mutu, care a jucat în sezonul 1999-2000, înscriind şi două goluri în 14 partide, şi Zicu (2004), care însă nu a apucat să "bifeze" vreun minut pentru trupa italiană, fiind împrumutat la Parma, Dinamo şi Rapid.

Dumitru Dragomir: "Cristi merita asta"

Vestea transferului lui Chivu la Inter l-a bucurat şi pe Dumitru Dragomir, preşedintele LPF. "Dacă într-adevăr aşa este, şi Chivu va juca pentru Internazionale Milano, de acum înainte nu pot decât să mă bucur. Suma vehiculată (n.r. - 12 milioane de euro) este exact preţul pe care-l merită, ca să nu mai zic de salariu. Plus că Inter este poate cea mai importantă echipă din lume la ora actuală".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite