Chelsea îi vrea casele lui Mutu!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacantul român e la un pas de a pierde tot ce a câştigat din fotbal, inclusiv proprietăţile din America.

„Briliantul" a primit o nouă lovitură! După ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) le-a dat dreptate englezilor de la Chelsea în disputa lor cu atacantul român, acum, şi Tribunalul Districtului de Sud din Florida a dat un verdict favorabil clubului condus de Abramovici.

Cum s-a ajuns aici?

În august 2003, Mutu a fost achiziţionat de Chelsea de la Parma contra sumei de 22,5 milioane de lire sterline. Românul a semnat un contract pe cinci ani cu un salariu de 2,35 milioane de lire sterline. În al doilea an de contract, Mutu a fost depistat pozitiv pentru consum de cocaină. Indignaţi, cei de la Chelsea au decis să-l concedieze imediat pe atacant. În plus, FIFA şi Federaţia Engleză de Fotbal l-au suspendat pe Mutu pentru o perioadă de şapte luni.

Chelsea nu s-a mulţumit însă cu atât şi a cerut despăgubiri financiare. Englezii au solicitat ca fotbalistul să le plătească daune în valoare de 17,5 milioane de euro! Ei şi-au argumentat demersul, insistând că aceasta este suma pe care au cheltuit-o pentru aducerea românului pe „Stamford Bridge", iar drept răsplată Adrian a denigrat imaginea clubului! Rând pe rând, Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) şi Curtea Supremă din Elveţia le-au dat câştig de cauză celor de la Chelsea în disputa lor cu „Briliantul". După aceste două victorii, englezii s-au adresat Tribunalului Districtului de Sud din Florida, cerându-le americanilor să-l execute pe starul român!

Verdictul a fost anunţat ieri şi a însemnat un nou eşec pentru fotbalistul de 33 de ani. „TAS şi Curtea Supremă din Elveţia au avut dreptat în acest caz. Mutu şi-a încălcat contractul cu Chelsea şi acum trebuie să plătească", a explicat judecătorul Federico Moreno. Cei de la Chelsea au cerut ca Tribunalul Districtului de Sud din Florida să pună sechestru pe casele pe care Mutu le deţine în America! Asta deoarece Adrian nu deţine fonduri necesare în conturile sale bancare pentru a plăti despăgubiri în valoare de 17,5 milioane de euro (23 de milioane de dolari) englezilor.

"Nu există nicio poprire pe proprietăţile mele de la Miami. Oricum, pe 15 martie fac apel, pentru că apelul poţi să-l faci de două ori. Deci mai durează.''
Adrian Mutu atacant Cesena

La Miami, Mutu deţine:

- O casă cu patru dormitoare în valoare de 2,6 milioane de dolari.
- O casă cu trei dormitoare în valoare de 1,5 milioane de dolari.
- Un apartament cu două camere în valoare de 1 milion de dolari.

Luat la mişto de fanii Cesenei: „Lasă alcoolul!"

Revenit în prima echipă a Cesenei, după o etapă în care n-a prins nici măcar lotul, Adrian Mutu a fost întâmpinat de fanii italieni cu un banner umilitor. La meciul Cesena- Catania, scor 0-0, suporterii i-au afişat internaţionalului român mesajul: „Mutu, lasă alcoolul, bea Red Bull, că îţi dă aripi!". Aluzia era clară la escapadele bahice ale fotbalistului din afara gazonului, ultima consumată chiar după meciul România - Uruguay de săptămâna trecută. Mutu a fost înlocuit la pauză în partida contra Cataniei, iar formaţia sa ocupă în continuare ultimul loc în Serie A, fiind virtual retrogradată.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite