Chelsea şi Manchester se luptă pentru Cupa Angliei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce s-au înfruntat pentru supremaţie în campionat, cele două cluburi îşi dispută un nou trofeu Noul stadion Wembley va fi inaugurat astăzi la ora 17.00 (în direct pe Sport.ro) cu

După ce s-au înfruntat pentru supremaţie în campionat, cele două cluburi îşi dispută un nou trofeu

Noul stadion Wembley va fi inaugurat astăzi la ora 17.00 (în direct pe Sport.ro) cu un meci de cinci stele între cele mai bune echipe engleze în acest sezon al Premier League.

Cu titlul în buzunar, Manchester ţinteşte să mai dea o lovitură "bogătaşilor" de la Chelsea care au pierdut aproape totul în acest sezon. După eşecul din campionat, trupa lui Jose Mourinho a ratat şi principalul obiectiv din acest sezon, Liga Campionilor. Doar cu un succes în modesta Cupă a Ligii, Chelsea se agaţă cu disperare de Cupa Angliei pentru a salva ce se mai poate din acest sezon. Ghinionul se ţine scai însă de clubul miliardarului Roman Abramovici, Chelsea fiind decimată de accidentări. Practic, Jose Mourinho nu poate conta pe Şevcenko, Ballack sau Carvalho, în timp ce Robben va fi doar rezervă. De partea cealaltă, după eliminarea din Liga Campionilor, managerul lui Manchester United, Sir Alex Ferguson, vizează eventul, performanţă pe care echipa sa nu a mai obţinut-o din 1999.

Cea mai veche competiţie din lume

Cupa Angliei este una dintre cele mai distinse întreceri sportive din lume, având o vechime de 135 de ani. Prima ediţie s-a desfăşurat în sezonul 1871 - 1872, atunci când victoria a revenit echipei Wanderers. Trofeul decernat câştigătoarei a fost schimbat în istorie de patru ori. Modelul actual se află în uz din anul 1992 şi este o copie identică a cupei lansate în anul 1911.

Wimbledon, ultima surpriză

Chiar dacă este caracterizată drept o competiţie a surprizelor, Cupa Angliei a fost câştigată în ultimii 18 ani doar de echipe cunoscute din Premier League. Ultima surpriză petrecută în finala competiţiei a avut loc în 1988, atunci când Wimbledon s-a impus în faţa marii favorite, Liverpool, cu scorul de 1-0. "Gaşca nebună" a câştigat astfel singurul trofeu notabil în istoria centenară a clubului londonez.

Am pierdut finala cu Arsenal acum doi ani, aşa că vom face totul pentru a învinge de data aceasta
Wes Brown,
jucător Manchester

Sunt convins că echipa rămâne puternică în ciuda accidentărilor
Jose Mourinho,
antrenor Chelsea

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite