Chabal, idolul femeilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rugbistul francez a creat moda "chabalmania" printre fanii reprezentativei "cocoşului galic" Una dintre cele mai interesante figuri de la Campionatul Mondial de Rugby din Franţa este, fără

Rugbistul francez a creat moda "chabalmania" printre fanii reprezentativei "cocoşului galic"

Una dintre cele mai interesante figuri de la Campionatul Mondial de Rugby din Franţa este, fără îndoială, jucătorul echipei gazdă Sebastien Chabal. Născut în urmă cu 29 de ani la Valence, Chabal are 1,92 m şi 117 kg şi a debutat în prima reprezentativă în anul 2000.

În afară de determinarea arătată în joc, Chabal a devenit faimos pentru barba deasă şi pletele pe care şi le-a lăsat de ceva timp. Înfăţişare sa inedită l-a făcut să apară în mai multe pictoriale de reviste, transformându-l într-un adevărat sex-simbol, fiind deja votat drept cel mai sexy jucător francez.

El este denumit de iubitorii de rugby francezi "Omul Cavernelor" sau "Anestezistul", pentru duritatea placajelor sale. Chabal este cunoscut şi pentru momentele inedite şi amuzante petrecute în timpul partidelor. Într-unul din meciuri, cu determinarea sa obişnuită, Chabal a ratat un placaj la adversar şi în locul său l-a "înhăţat" pe judecătorul de margine. Chabal este căsătorit şi are o fetiţă în vârstă de doi ani, pe nume Lilly Rose.

Laporte lasă naţionala pentru un post de secretar de stat

Antrenorul Bernard Laporte (42 de ani), aflat la conducerea naţionalei de rugby a Franţei încă din 1999, îşi va părăsi funcţia imediat după încheierea Cupei Mondiale pentru a ocupa un post de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii, Tineretului şi Sporturilor. Numele succesorului lui Laporte va fi cunoscut în două-trei săptămâni, a anunţat Bernard Lapasset, preşedintele Federaţiei Franceze de Rugby.

Fost jucător de rugby până în 1984, actualul selecţioner francez are un palmares de invidiat: câştigarea Turneului celor şase naţiuni, în 2006 şi 2007, marele şlem al aceluiaşi turneu în 2002 şi 2004 şi o semifinală jucată la Cupa Mondială din 2003.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite