Cătălin Ivan: "Iaşiul are şanse mari să obţină titlul de oraş european al sportului în 2012"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan afirmă că Iaşiul are şanse mari să obţină titlul de oraş european al sportului în 2012, dosarul de candidatură urmând să fie evaluat de către membrii Comisiei de cultură, tineret şi sport din Parlamentul European, care în toamnă vor lua o decizie în acest sens.

Cătălin Ivan a afirmat, duminică, într-o conferinţă de presă, că dosarul de candidatură pentru ca Iaşiul să fie desemnat în anul 2012 drept oraş european al sportului va fi depus săptămâna viitoare la Parlamentul European, urmând ca în luna iulie oficiali de la Bruxelles să vină la Iaşi pentru o primă evaluare.

"Avem şanse mari să obţinem acest titlu. Avem cu ce să ne lăudăm. Evaluarea va fi făcută de membrii Comisiei de cultură, tineret şi sport din Parlamentul European. Decizia finală va fi luată în toamnă", a spus Cătălin Ivan. El a precizat că Iaşiul este singurul oraş din România care se bate pentru obţinerea acestui statut, în competiţie mai fiind înscrise oraşe din Italia, Franţa, Spania, Marea Britanie şi Germania. "Notorietatea obţinută va contribui la dezvoltarea economică a Iaşiului. Federaţiile sportive europene vor deveni interesate în organizarea unor evenimente. Concentrarea atâtor manifestări va asigura un flux semnificativ de turişti, care prin banii cheltuiţi, vor contribui la creşterea bugetului local", a afirmat Cătălin Ivan.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite