"Carnivorul Mutu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa olandeză atrage atenţia asupra pericolului pe care îl reprezintă atacantul Fiorentinei pentru buturile batavilor Piesa de bază în planul lui Piţurcă de a-şi lua revanşa în

Presa olandeză atrage atenţia asupra pericolului pe care îl reprezintă atacantul Fiorentinei pentru buturile batavilor

Piesa de bază în planul lui Piţurcă de a-şi lua revanşa în faţa Olandei (cu selecţionerul tricolorilor pe bancă România a pierdut doar două meciuri oficiale, ambele în faţa batavilor) este Adrian Mutu, iar gazdele de sâmbătă seara ştiu asta.

Cotidianul "Algemeen Dagblad" l-a analizat deja pe atacantul Fiorentinei, pe care îl numeşte "carnivorul din atacul României". "Acum doi ani, când Olanda învingea la Rotterdam cu 2-0 naţionala României, Mutu tocmai revenea după o suspendare de şapte luni, ca urmare a consumului de cocaină. Acum este pregătit, în formă şi dornic de revanşă", sunt convinşi jurnaliştii olandezi. Aceştia sunt pe deplin edificaţi asupra calităţilor de fotbalist ale piteşteanului: "Atacantul a ieşit din prăpastia în care s-a aflat în anii precedenţi. Venirea sa la Fiorentina este probabil cel mai bun lucru care i s-a întâmplat recent. Florenţa este un oraş splendid, iar tentaţiile din Londra sunt departe", însă, naivi, cad în capcana idealizării, scriind că atacantul ar fi interesat de matematică, istorie şi teatru! "Algemeen Dagblad" atrage atenţia fotbaliştilor lui Van Basten asupra dorinţei de revanşă a lui Mutu: "Dacă va reuşi să ducă România la CE din 2008, revanşa sa asupra trecutului este completă". Ziariştii olandezi îi oferă informaţii chiar şi lui Piţurcă despre naţionala batavă: "Van Basten va folosi jucători de viteză, precum Sneijder, Seedorf, Babel sau Huntelaar, care au exersat la antrenamente crearea superiorităţii în careul adversarului. Selecţionerul pregăteşte şi intrarea lui De Zeeuw, cu care a avut discuţii separate".

Piţi nu doarme şi nu mănâncă de trei zile

Naţionala României a plecat spre Olanda ieri după-amiază, alături de lotul tricolorilor fiind şi Mircea Sandu, Mitică Dragomir, Ionuţ Lupescu, Florin Prunea, Daniel Prodan, Adalbert Kassai şi Viorel Păunescu. Acesta din urmă a dezvăluit cât de marcat a fost selecţionerul de moartea tatălui său: "A suferit foarte mult. Timp de trei zile nu a dormit şi nu a mâncat nimic". În ceea ce îl priveşte pe Dumitru Dragomir, şeful Ligii a declarat că partida de la Rotterdam este ocazia pentru jucătorii naţionalei să îşi demonstreze valoarea. Meciurile cu Olanda şi Bulgaria sunt decisive. Dacă ne calificăm, o să îi fac o statuie de bronz lui Mutu", a promis Corleone, care a fost impresionat de scrisoarea lui Cristi Chivu către colegii din naţională: "Chivu este un băiat de caracter, cu o educaţie aleasă".

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite